Haberler

    Londra Oda Ork.-Daniel Kharitonov-Lucienne R. Vary

    Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum'da buluşturuyor.

    Doğuş Grubu'nun kurucu destekçisi olduğu 12. Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali, 8 güne uzayan güçlü programıyla bu yıl 20-27 Ağustos tarihlerinde müzikseverleri Bodrum'da buluşturuyor.

    Londra Oda Orkestrası & Daniel Kharitonov & Lucienne Renaudin-Vary

    Vladimir Ashkenazy, Şef Daniel Kharitonov, Piyano

    Lucienne Renaudin-Vary, Trompet

    Orkestra ve izleyiciler arasındaki mesafenin kaybolduğu, hiç unutamayacağınız bir müzik deneyimi düşleyin. Londra Oda Orkestrası, müzik dünyasındaki misyonunu işte bu sözlerle anlatıyor. 1921 yılında kurulmuş olan topluluk, İngiltere'nin en eski profesyonel oda orkestrası olma özelliğini taşıyor. Başarılı geçmişi süresince aralarında Stravinsky, Vaughan Williams, Respighi, Delius, Manuel de Falla, Prokofiev, Hindemith ve Villa-Lobos'un da bulunduğu pek çok öncü bestecinin yapıtlarının ilk seslendirilişini gerçekleştiren Londra Oda Orkestrası, günümüz bestecileri ile de iş birliği içerisinde pek çok prömiyere imza atmaktadır.

    Günümüzün dünyaca ünlü piyanist ve şeflerinden biri olan Vladimir Ashkenazy'nin yönetiminde festivale konuk olan Londra Oda Orkestrası, klasik müziğin özgürlüğe sembol olmuş iki büyük bestecisinin yapıtlarından oluşan bir programla, iki genç müzik dehasına eşlik edecek. 2016 yılında Fransa'nın en prestijli klasik müzik ödülleri olan Les Victoires de la Musique Classique'de en büyük yeni keşif olarak ödüllendirilen Lucienne Renaudin-Vary ile 2015 yılı 15. Uluslararası Tchaikovsky Yarışması'nın Üçüncülük Ödülü sahibi piyanist Daniel Kharitonov, şaşırtıcı yetenek ve müzikal olgunluklarını Shostakovich'in Piyano ve Trompet Konçertosu'nda gözler önüne serecekler. Dehasını Marinsky Tiyatro Orkestrası, Tchaikovsky Senfoni Orkestrası ve 12 yaşından beri Moskova Virtüözleri Oda Orkestrası ile verdiği konserlerde gösteren Kharitonov, 2013 yılında ise Carnegie Hall'da kariyerindeki yükselişi heyecanla izleyen müzikseverlerle buluşmuştu. Klasik müzik çevrelerinin önümüzdeki dönemde adından çok sık bahsedeceği bu genç yıldızları bir arada görme fırsatını kaçırmayın.

    Program

    L. van Beethoven - Prometheus'un Yaratıkları Uvertürü, Op. 43

    D. Shostakovich - Piyano, Trompet ve Yaylı Çalgılar için Konçerto No. 1, Do minör, Op. 35

    L. van Beethoven  - Senfoni No. 5, Do minör, Op. 67

    Satın aldığınız bileti akıllı telefonunuza indireceğiniz aplikasyonuna okutun, puanlar kazanın. Kazandığınız puanları yeni biletlere ve birçok farklı ödüle çevirin.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Vladimir Ashkenazy Doğuş Grubu Bodrum Londra Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title