Haberler

Londra'daki Turizm Fuarına Türkiye Damga Vurdu

Güncelleme:

İngiltere'nin en büyük turizm fuarlarından biri olan Tatil ve Seyahat Destinasyon Fuarı'nda ( Destinations The Holiday&Travel Show) Türkiye büyük ilgi gördü. İngiltere'nin başkenti Londra'daki ünlü fuar salonu Olimpia'da düzenlenen Tatil ve Seyahat Destinasyon Fuarı ( Destinations The Holiday&Travel Show) Türkiye'nin de dahil olduğu 50'den fazla ülkenin tanıtımı yapılıyor. Bu yıl 20.'si düzenlenen tatil ve turizm fuarında bir stand açan Türkiye'nin Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği üç gün boyunca turizm sektöründe faaliyet gösteren firmalarlarla Türkiye'nin tatil destinasyonlarını ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Türkiye 20 Yıldır Tanıtılıyor

Türkiye'nin Londra Kültür ve Turizm Ataşesi Ali Selçul Can DHA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye'nin 20 yıldır bu fuarda yer aldığını belirterek,burada doğrudan tüketicilerle yüz yüze iletişim kurma şansı bulduklarını fuarın Türkiye açısından çok büyük önem taşıdığını ifade etti. Can fuarın tüketicilere açık bir fuar olması açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekerekl, " Bu yıl ilk defa doğrudan satış yapabilsinler diye özel sektörden firmalara yer verdik. Buraya gelen tüketiciler doğrudan seyahate motive olmuş insanlar, sadece gidecekleri yer konusunda yönlendirmemiz sözkonusu. 2014 yılında İngiltere Türkiye'ye ziyaretçi sayısını yüzde 3.5 oranında artırdı. Geçen yıl 2 milyon 600 İngiliz Türkiye'yi ziyaret etti. Bu rakamın bu yıl artmasını bekliyoruzö şeklinde konuştu.

Yürüyüş Yolları Büyük İlgi Görüyor

Türk turizm ve kültürünü tanıtıcı etkinliklerin düzenlendiği fuarda, Türkiye'nin yürüyüş yolları ise bir İngiliz tarafından tanıtılıyor.

Kültür Rotaları Derneği Başkanı Kate Clow, Türkiye'nin Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği tarafından açılan stantta Türkiye'nin yürüyüş yollarını tanıtıyor. Büyük bir Türkiye hayranı olan Clow, yerli ve yabancı konuklara Türkiye hakkında bilgi veriyor. Clow derneğin geleneksel hayatı yaşatmak ve küçük köylere gelir sağlamak için kurulduğunu ifade ederek İngilizlerin bu turlara büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. The Times gazetesi tarafindan 20 yıldır düzenlenen ve İngiliz basınının da büyük ilgi gösterdiği Türkiye standında, Türk turizmini tanıtıcı broşürler ve hediyelik süs eşyaları dağıtıldı. Her yıl 50 binin üzerinde ziyaretçiyi konuk eden fuar 1 Şubat tarihine kadar Londra Olimpia fuar merkezinde ziyaretçilere açık olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

türkiye londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title