Haberler

Türk İş Adamı 50 Yıl Sonra Döndüğü Baba Ocağında Gözyaşlarına Boğuldu

Güncelleme:

Londra'da restoranlar zinciri sahibi dünyaca tanınmış Türk iş adamı Hüseyin Özer, 50 yıl sonra ziyaret ettiği baba ocağında gözyaşlarına boğuldu.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Sofra restoranlar zincirinin sahibi dünyaca tanınmış Türk işadamı 66 yaşındaki Hüseyin Özer, 50 yıl sonra ziyaret ettiği Tokat'ta doğduğu köyde gözyaşlarına boğuldu.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nin Doğantepe Köyü'nde yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hüseyin Özer, yıllar sonra doğduğu köyü ziyaret etti. Ziyaret öncesi oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Özer'i, hemşehrileri coşkuyla karşıladı.

DEĞNEKLERLE KEÇİLERİ OTLATTI

Karlı ve soğuk bir kış günü doğup büyüdüğü mahalleyi, akrabalarını ve yaşadıklarını DHA'ya anlatan Özer, ilk olarak annesinin kabrini ziyaret etti. Annesinin mezarı başında dualar okuyan ünlü işadamı, daha sonra tıpkı çocukluk yıllarındaki gibi değnekle keçileri otlattı. Bir elinde DHA mikrofonu diğer elinde değnekle keçileri otlatan Özer'in mutluluğu gözlerinden okundu.

"KEÇİLER BANA YAŞAMI ÖĞRETTİ"

Yıllar önce keçi çobanlığı yaptığı aynı yerde keçileri görünce eline değneğini alarak keçilerin arkasından koşan Özer, "Keçiler bana yaşamı, yoktan var etmeyi öğretti. Hayatı ben onlardan öğrendim, onlar benim en yakın arkadaşlarımdı" diye konuştu.

Anne ve babasının küçükken ayrıldığını söyleyen Özer, çocukluk yıllarının acı hatıralarla dolu olduğunu belirterek, akrabaları tarafından horlandığını ve en ağır işlerde çalıştırıldığını anlattı. Özer, "Okumak istedim, okutmadılar. Ama pes etmedim. Kömürle duvarlara, değnekle toprağa yazıyordum. Yanında bir sığıntı gibi yaşadığım akrabalarımdan çok dayak yedim. Dedim ya; yine de pes etmedim" dedi.

"ANKARA'DA BİR UMUMİ TUVALETİN İÇİNDE UYUDUM"

Çocukluk yıllarında insanlarda bulamadığı sevgiyi otlattığı keçiler de bulduğunu ifade eden Özer, şöyle devam etti:

"Bir gün buralardan ayrılacağımı biliyordum. 11 yaşımda akrabalarımdan ayrıldım ve 5 kuruşsuz Ankara'da çalışmaya gittim. Bir iş bulup karın tokluğuna çalıştım. Ankara'da bir umumi tuvaletin içinde uyuyarak geçirdim zamanı. Biraz para biriktirince bir kömürlük tuttum" diyerek şöyle devam etti: Hep yurtdışına çıkmayı ve İngilizce öğrenmeyi hayal ediyordum. Çalışmaya devam ettim. Daha sonra İstanbul'a gitmeye karar verdim. Orada ufak tefek işler de çalıştım. "

"KARNINI DOYURAN YAŞLI KADINA SARILARAK AĞLADI"

Çocukken aç kaldığı günlerde kendisine yiyecek veren yaşlı komşusu ile köyün girişinde karşılaşan Özer, yaşlı komşusuna sarılarak hasret giderdi. Yaşlı komşusunun anlattıkları karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Özer, hıçkırarak ağladı. Bunun üzerine kendisine zaman zaman yemek verdiğini söyleyen yaşlı kadın da ünlü işadamına sarılarak ağladı. Özer ile yaşlı kadının birbirine sarılarak ağladığını gören komşularda gözyaşlarına hakim olamadı. Özer, yaşlı komşusunun elini öperek helallik istedikten sonra evden ayrıldı.

LONDRA'DAKİ HİKAYESİ

İstanbul'dayken Londra'ya gitmeye karar veren Özer, bir arkadaşından aldığı 40 Sterlin borç ile Londra otobüsüne binerek İngiltere'nin başkentine ulaştıktan sonra Mayfair semtinde bir dönerci dükkanında işe başladığını söyledi. Özer, bankadan aldığı kredi sayesinde çalıştığı kebapçı dükkanını satın alıp, cesurca aldığı kararlar sayesinde kısa sürede başarılı oldu. Özer, döner salonunu dünya kalitesinde Türk yemekleri yapan bir restoranta dönüştürdü. Restorant kısa sürede seçkin insanların gelmeye başladığı Londra'nın vazgeçilmez ünlü mekanlarından biri oldu. Özer, restoranına büyükelçilerin rahatça gelip yemek yiyebilmesi için kurşun geçirmez cam taktırırken, restorantının önünden geçenlere tepsilerle ücretsiz ikramlar dağıttı. Hüseyin Özer, soyadını taşıyan Özer ve Sofra restoranlarında Türk yemeğini geliştirip sağlıklı ve hesaplı menulerle restoranları Londra'nın en sağlıklı yemekler yapan restoranından biri seçildi. Restoran, Kraliyet ailesi üyeleri ve lordların tercih ettiği bir yere dönüştü. Discovery Channel, 'dünyanın en başarılı insanları' belgeselinde Hüseyin Özer'i dünyaya tanıttı.

Özer'in şu anda Londra'da faaliyette bulunan 3 restoranı bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Özer Türk İş Londra Önemsiz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (33)

VatanMobil-IOS:

Böylelerini örnek bir türkiye vatandaşı olarak alkışlamak gerekir ????????

29
1
yanıtYanıtla
MuhtarMobil-IOS:

Zengin olmuş ama adam olmamış.neden köyüne cami ve kuran kursu yaptırmıyorsun.neden fakirlere kömür ve makarna dağıtmıyorsun.

2
27
yanıtYanıtla
Emrah deniz Mobil-IOS:

Biri yazmis neden kôyüne cami kuran kursu yaptirmadl diye.. Hüseyin Özer alevi Bari cem evi deseydi.. Camiden Kur'an Kursu'ndan bıktık .. Yobazın aklına okul hastane üniversite gelmiyor sadece cami geliyor ...))

9
18
yanıtYanıtla
A:

EMRAH SEN NASIL BİR ADAMSIN CAMİİ VE KURAN KURSUNDAN BIKTIK DİYORSUN PEKİ BİZ ALEVİLERDEN CEM EVLERİNDEN BIKTIK DİYE BİR CÜMLE KULLANIYOR MUYUZ. ALLAHTAN KORK İSLAM YOBAZLIKMIDIR.

yanıt18
yanıt6
hf:

asıl yobaz sen olmasaydın islamiyetin gereği olan cami ve kuran kursundan bıktık demezdin. okadar medeni olsan önce saygılı olurdun. başkasına tahammülü olmayan sizler yobaz kelimesini kullanırken birkerede aynaya bakın. . kusura bakmada sen eğer medeni olduğunu düşünüyorsan sizin gibi olmaktansa ben cahil kalmak istiyorum. . saygı göstereceksin ki saygı göresin. .

yanıt11
yanıt2
eraymobilWeb@haberler.com:

Güzelde,köyüne milletine ne faydan oldu lordlari doyururken,yada türkiyedede varmi bi restoranın

8
15
yanıtYanıtla
gadniar:

köyünün milettinin ona ne faydası olmuş. Adam yoklukla savaşarak kendi kazanmış.

yanıt15
yanıt0
özer öz.:

Senin gibi Garez dolu insanlar varken neden gelsin ki?? Ayrıca, bu iş adamı bir Türk, Yurt dışında yaşan her Türk ülkemizin iyi ya da kötü bir elçisidir. . sen elçilik yapabiliyor musun??

yanıt11
yanıt1
dayanamadımyazdım:

ben insanların bu hazımsızlığına tahammül edemiyorum. YORUMCU adlı arkadaş haberi dikkatli okuduysanız eğer beyefendi akrabalarından kötü muamele görmüş memleketini hatta vatanını terk etmesine sebep olan insanların yaşadığını bildiği yere dönmek için 50 yıl beklemesi şaşılacak bir durum değil. Kendisi Türk adını onurla temsil eden ve vatanını unutmayan bir girişimci. Allah (cc) daha çok versin inşallah daha güzel kazançlar elde etsin. ayrıca o yaşlı teyze zamanında yaşlı değildi herhalde. Allah herkesin kalbine göre versin.

21
1
yanıtYanıtla
Türkiye Aslanlar:

Sana Ekmek Verdide, Onun icinmi 50 Yil Sonra Ziyarete Gittin Abey. . Fakirlikden Desek Fakirde Degilsin. . Ayip Etmissin Kendimce.

14
5
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title