Haberler

Londra'da Polis ile Göstericiler Arasında Arbede

İngiltere'de hükümetin uyguladığı kesintilere karşı, sendikalar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Londra'nın ünlü Trafalgar Meydanı'ndan toplanan binlerce gösterici, başbakanlık binası doğru yürüdü. Polisin göstericilere müdahalesi oldukça sert oldu. Polis ile göstericiler arasında çıkan çatışmada iki kişi yaralandı, üç kişi gözaltına alındı.

Londra'nın ünlü Trafalgar Meydanı'nda toplanan hükümet karşıtı binlerce kişinin Muhafazakar hükümetin her geçen gün bir yenisini eklediği kesintilere karşı gerçekleştirdiği gösteri oldukça sakin başladı. Yaklaşık bir saat süren gösterinin ardından göstericiler, başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Başbakanlık binasının da bulunduğu Whitehall Caddesi üzerinde yoğun güvenlik önemleri alan polis, göstericilere müdahalede bulundu.

GÖSTERİCİLER POLİS KORDONUNU YIKTI

İngiliz polisinin cadde üzerinde oluşturduğu kordonu geçmek isteyen göstericiler ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin göstericilere copla müdahalede bulunması üzerine olaylar büyüdü. Polis kordonunu yarmayı başaran göstericiler, başbakanlık önünde tekrar bir araya geldi. Gösterciler, başbakanlık önündeki kısa eylemin ardından parlamento binasına doğru yürüyüşe geçti. Parlamento binasına doğru yürümek isteyen göstericilere polisin müdahalesi bu kez oldukça sert oldu. Polis ile göstericiler arasında çatışmalar çıktı. Gruptan ayrılan bazı göstericiler, bakanlık binalarına saldırdı.

Başbakanlık ve parlamento binası önünde başlayan olaylar daha sonra Londra sokaklarında sürdü. Polis ile göstericiler arasında kovalamaca yaşandı. Bir göstericinin polise fırlattığı sis bombası ise bir anda vatandaşlar arasında paniğe yol açtı.

İngiliz polisi gösteri sırasında parlamento önündeki güvenlik önlemlerini arttırdı. Grubun önünde adeta etten duvar ören polisle göstericiler arasında sözlü sataşmalar gece boyunca devam etti. Binlerce polisin görev yaptığı protesto gösterileri sırasında iki kişinin hafif şekilde yaralandığı ve üç kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Londra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title