Haberler

Londra Büyükelçisi Bilgiç, Türk ve Yabancı Gazetecilere Konuştu İngiliz Medyasından Hassasiyet ve...

Londra Büyükelçisi Bilgiç, Türk ve yabancı gazetecilere konuştu İngiliz medyasından hassasiyet ve destek bekliyoruzAynur Tattersall Londra, 28 Temmuz (DHA) - Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, dünya medyasını demokrasinin yanında olmaya davet ederek, darbe girişimi sonrası İngiltere hükümetinin gösterdiği anlayış, hassasiyet ve desteği İngiliz medyasından da beklediklerini ifade etti.

Londra Büyükelçisi Bilgiç, Türk ve yabancı gazetecilere konuştu İngiliz medyasından hassasiyet ve destek bekliyoruz

Aynur Tattersall Londra, 28 Temmuz (DHA) - Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, dünya medyasını demokrasinin yanında olmaya davet ederek, darbe girişimi sonrası İngiltere hükümetinin gösterdiği anlayış, hassasiyet ve desteği İngiliz medyasından da beklediklerini ifade etti.

Bilgiç, Türkiye'de darbe girişimi ve devamında yaşanan gelişmelerle ilgili Büyükelçilik konutunda Türk ve yabancı basın mensuplarının katıldığı bir basın toplantısı düzenledi.

Aralarında İngiltere'nin saygın gazeteleri Guardian, İndependent ve Financial Times muhabirlerinin de bulunduğu toplantıda Bilgiç, 15 Temmuz'da darbe girişiminde Türk demokrasi tarihinde ilk kez, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) uçaklar ve helikopterlerce hedef alındığını ve halkın egemenliğine doğrudan bir saldırı gerçekleştiğini ifade ederek, darbe girişiminin tarihi bir dayanışma içerisinde halk tarafından önlendiğini olaylar sırasında 246 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini, 2 bin 185'inin ise yaralandığını belirtti.

DOST VE MÜTTEFİKLERİMİZİ UYARMIŞTIK

Darbe girişimini düzenleyenlerin, masum insanları öldürdüğünü, parlamentoyu bombaladığını, polisin ve istihbarat servisinin genel merkezlerine saldırdığını ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmeye çalıştığını belirten Bilgiç, Dostlarımızı ve müttefiklerimizi, bu terör grubu ve lideri Fetullah Gülen' gizli gündemi ve gerçek amaçlarıyla ilgili uyarıyorduk dedi.

Bilgiç, darbe girişiminin ardından FETÖ'nün bazı basın kuruluşları aracılığıyla karalama kampanyasını sürdürdüğünü iddia ederek, Türkiye'de 3 aylık olağanüstü hal (OHAL) ilanına da değindi, Bilgiç, OHAL'in amacının, FETÖ ile mücadelede en etkin önlemleri almak ve normale en kısa zamanda dönmek olduğunu söyleyerek, ülkelerindeki ciddi güvenlik tehditlerine karşı benzer önlemler alan başka ülkeler de olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi üyesi olan Fransa'nın 14 Kasım 2015'te OHAL ilan ettiğini ve geçtiğimiz hafta bu süreyi 6 ay daha uzattığını belirten Bilgiç, Almanya'nın da Münih'teki son olaydan sonra OHAL ilan ettiğini hatırlatarak; İngiltere'de de 11 Eylül saldırılarının ardından OHAL ilan etti. Böyle zamanlarda, dostlarımızın ve müttefiklerimizin desteği çok önemli. İngiltere'nin AB'den Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Sir Alan Duncan, darbe girişiminin ardından Ankara'yı ziyaret etmiş ve görüşmeler yapmıştır. Bu ziyaret, Türk demokrasisine yapılan saldırının ardından Avrupa'dan yapılan ilk ve tek ziyaret olmuştur. Bunu memnuniyetle karşılıyoruz. Bu zor zamanlarda aynı anlayışı ve desteği İngiliz basınından da umuyoruz ve bekliyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İndependent Londra Times Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title