Haberler

London Octave-Halit Turgay Süreyya Operasında Sahne Aldı

Güncelleme:

Barok müziğe getirdikleri yeni yaklaşımla tanınan London Octave, 42. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Süreyya Operası sahnesinde hayranlarıyla biraraya geldi.


Barok müziğe getirdikleri canlı ve çağdaş bir yaklaşımla dinleyicilerin büyük beğenisini kazanan London Octave, Vivaldi'nin doğaya gönderme yapan virtüözik konçertolarını şairane bir biçimde yorumlayan Halit Turgay ile buluştu.

George Frideric Handel: Saba Melikesinin Gelişi
Antonio Vivaldi: Flüt ve Yaylı Çalgılar İçin Konçerto, Sol minör, "La notte" (Gece), RV 439
Wolfgang Amadeus Mozart: Salzburg Senfonisi No. 1, KV 136

Antonio Vivaldi: Flüt ve Yaylı Çalgılar İçin Konçerto, Fa Majör, "La tempeste di mare" (Fırtına), RV 433Antonio Vivaldi: Sol Majör Konçerto, "Alla Rustica", RV 151George Frideric Handel: Konçerto Grosso, Si bemol Majör, Op. 6, No. 7, HWV 325Antonio Vivaldi: Flüt Konçertosu, Re Majör, "Il Gardellino" (Saka Kuşu), Op. 10/3, RV 428 konserde yer alırken Müziğin doğasına odaklanarak o akıcılık ve yalınlık içinde gerçek özgünlüğün kaynağını yakalayabilen nadir topluluklardan olan London Octave, St Martin-in-the-Fields, South Bank ve BBC Radyo 3'te sadık bir dinleyici kitlesine sahip. Bu konserde topluluk, Vivaldi'nin doğaya gönderme yapan virtüözik konçertolarını şairane bir biçimde yorumlayan Halit Turgay ile buluştu. Geçtiğimiz sezonlarda Tallis Oda Korosu'yla verdikleri Mozart Requiem konseri, Evgeny Sudbin ile seslendirdikleri piyano konçertoları ve kontrtenor James Bowman ile yaptıkları kayıtlarla ses getiren London Octave bu konserde hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirdiği çalışmalar ve aldığı ödüllerle ün kazanan flütçümüz Halit Turgay solistliğinde Süreyya Operası'nda hayranlarıyla buluştu.Muhteşem bir konsere imza atan London Octave ve ünlü flütçümüz Halit Turgay böyle bir atmosferde sahne almaktan son derece mutlu olduklarını söylediler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Halit Turgay İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title