Haberler

Lokman Hekim Hastanesi'nde Zorlu Beyin Ameliyatı

Sağlık alanında birçok yeniliğe imza atan Lokman Hekim Van Hastanesi, bir ilke daha imza atarak; zor ve riskli olan bir beyin ameliyatı gerçekleştirdi.

Sağlık alanında birçok yeniliğe imza atan Lokman Hekim Van Hastanesi, bir ilke daha imza atarak; zor ve riskli olan bir beyin ameliyatı gerçekleştirdi.

Lokman Hekim Van Hastanesi'nde görev yapan beyin cerrahı Op. Dr. Ekrem Yalçın, beyninde hem kist, hem de tümör olan Nasırhan Yalın'ı ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu. Nasırhan isimli hasta Ankara'ya sevk edildiğini, ancak uzak ve masraflı olacağından gidemediğini belirterek, Van'da ameliyat olmaktan çok memnun olduğunu ifade etti. Nasırhan Yalın, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittiğini, orada çekilen MR sonrası YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk edildiğini ve oradan da Ankara'ya sevkinin yapıldığını söyledi. Yalın, "Beni Ankara'ya sevk ettiler. Oraya gidip ameliyat olmak istemedim. Doğrusu kimsem yoktu yanımda. Allah kurusun belki ameliyattan çıkamam diye. Kafamda hem kist, hem tümör vardı. O yüzden Ankara'da olmak istemedim. Ondan sonra Lokman Hekim Van Hastanesi'ne geldim. Dedik burayla da bir görüşelim. Burada da bize aynı şeyleri söyleyince, dedik en iyisi burada olalım. İşte Ankara'ya sevk ettiler. Gitme imkanım olmadı, gidemedim. İmkanım olmadığından ben Ankara'ya gidemeyince burada olmak istedim. Allah Ekrem Hoca'dan razı olsun, beni ameliyat etti. Çok şükür durumum gayet iyi. Ankara'ya gitmeyip burayı tercih etmemin sebebi, hem memleketim, aileme yakın, daha az masrafım olur diye burayı tercih ettim. Burası gayet iyi ve rahat, memnun kaldım. Vatandaşların uzak yerlere gitmelerine gerek yok" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren Op. Dr. Ekrem Yalçın ise, bu tür ameliyatların risklerinin çok olduğunu dile getirerek, "Nasırhan hastamız, hem beyninde tümör, hem de beyim omuriliği sıvısı dediğimiz bir dolaşım yolunu tıkayan bir kisti vardı. Hastamız önce Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde MR çektiriyor, sonra hastamızı YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk ediliyor. Orada hastaya hastalığın riskleri anlatılıyor. Acil ameliyat olması gerektiği anlatılıyor. Sonra hastanın da bir takım riskleri barındırdığı için onlar da sevkinde kolaylık veriyorlar. Ankara'ya sevki uygun görülüyor. Sonra bir şekilde biz daha önce hastanemizde her ay yaklaşık 2-3 tane böyle Ankara'ya, İstanbul'a sevki uygun görülen tümör, beyin anevrizma kanamalarını biz burada Ankara'daki ekibimizle beraber gerçekleştiriyoruz. Hastaya önce acil olarak bir şant taktık. Bu şanttaki amacımız, bu kistin beyin omurilik yollarını aniden tıkayıp hastanın ani ölümüne yol açma riski vardı. Öncelikle o riski ortadan kaldırdık. Hastamıza beyninden karın boşluğuna bir şant taktık. Hastanın biraz aciliyetini giderdik. Bir hafta sonra da ameliyatla hem kistini kapsülüyle beraber, hem de tümörünü kapsülüyle beraber total anlamda çıkardık. Tabi bütün bu ameliyat, ameliyat sonrası riskli zamanlardı. Burada tabi bir hasta yakınlarının bu riski göze alması lazım. Çünkü bu riskler Ankara'da, İstanbul'da, Amerika'da yani en ileri tıp merkezlerinde bile olan riskler. Bu tür şeylerde öncelikle ameliyatı yapacak ekipman, ameliyatı yapacak hekim grubu, yani bunlar çok önemli. Bizim Lokman Hekim Hastanesi Van'da, A grubu olan tek özel hastane diyebilirim. Bu bakımdan bu tür ameliyatların burada gerçekleşmesi hastalar için çok önemli. Hatta şunu da söyleyebilirim şu anda beyin kanaması, anevrizma kanamalarında çevre illerde dahil şu anda bu ameliyatları gerçekleştiren tek hastane biziz. Bu hastaları karşılayan acil 112'ler falanda biliyor. Biz Nasırhan gibi inşallah daha birçok hastamıza burada şifa olacağımızı, şifalarına aracı olacağımızı düşünüyoruz. Bu hizmette tabi sadece bizler değil, çevre illerde bu hastaları bize yönlendiren 112'ler, hekimler, buradaki 112 Acil Servis'in aktif çalışmaları bunlar tabi hep çok önemli" şeklinde konuştu - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dursun Odabaş Yalın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title