Haberler

Lojistikçiler Önce Güvenlik ve Huzur İstiyor

Ege Lojistik Derneği (ELODER) tarafından İzmir'de ilk kez düzenlenen Ege Lojistik Zirvesinde bir araya gelen lojistik sektörünün temsilcileri, ülkede önce güvenliğin sağlanmasını ardından komşu ülkelerle iyi ilişkilerin sürdürülmesini istedi.

Ege Lojistik Derneği Başkanı Osman Doğrucu, sektörlerinin geleceğinin barış ve huzur ortamının sağlanmasında olduğunu belirterek, "Savaşın, karışıklığın olduğu yerde ticaret olmaz, ticaret olmadan da lojistik sektörü büyüyemez" dedi.

GELECEK MASAYA YATIRILDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonunda 20 Şubat 2016 Cumartesi gün boyu süren Ege Lojistik Zirvesine, bölgede lojistik sektörüne hizmet veren profesyoneller görüşlerini anlatarak, yaşanan sorunlara çözüm önerileri sundu. Farklı konular ve sorunların masaya yatırıldığı Zirve'de konuşmacılar, dinleyicilere yaptıkları sunumla sektörün geleceği hakkında görüşlerini sıraladı.

"ÖNCELİKLİ SORUNUMUZ HUZUR"

Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getirdikleri, Ege Bölgesinde ilk kez düzenlenen Lojistik Zirvesinin çok başarılı geçtiğini dile getiren ELODER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Doğrucu, gün boyu süren zirvede lojistik, perakende, üniversite ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin konuşmaları ile sektörün bugünü ve geleceğine ışık tuttuklarını söyledi. Toplantıda sektörle ilgili sorunların gündeme geldiğini ancak bugün geldikleri noktada en önemli sorunun herkesin olduğu gibi güvenlik olduğunun altını çizen Doğrucu, "Bölgemiz ateş çemberi. Suriye'de bir savaş devam ediyor. Rusya başta olmak üzere komşularımızla sıkıntılarımız var. Bu ortamda ne yazık ki iş düşünemiyoruz. Önce güvenliğin sağlanması, ardından huzur ortamının oluşması gerekiyor. Aksi takdirde ne bizim sektörümüz ne de diğer sektör iş yapabiliriz. Savaşın ve karışıklığın olduğu ülkelerde ticaret sıfırlandığı için lojistiğe gerek kalmıyor. O nedenle biz önce ülkemizde ve bölgemizde güvenliğin sağlanmasını, ardından huzurun gelmesini istiyoruz. Herkesin olduğu gibi bizimde geleceğimiz barış ve huzurda" diye konuştu.

İZMİR LOJİSTİK MERKEZ OLACAK

Zirvede İzmir'in lojistik avantajlarının da konuşulduğunu anlatan Doğrucu, Çandarlı Limanı, İzmir-İstanbul Otoyolu ve Kemalpaşa Lojistik Köyü projelerinin tamamlanması için sektörlerinin bölgede daha da büyüyeceğini söyledi. İzmir'de lojistik sektörünün hızlı bir büyüme içinde olduğunu anımsatan Doğrucu, sektör firmalarının doğru yatırımlara yönlendirilmesi halinde daha çok markanın oluşacağını ve bu sayede kentin lojistikte dünyada bilinen bir merkez haline geleceğini kaydetti.

ZİRVE'DE NELER KONUŞULDU?

Gün boyu süren zirvede Ege Lojistik Zirvesinin birinci bölümünde HAVI İş Geliştirme Direktörü Derman Aydoğan 'Dış Kaynak Kullanımında Lojistik Firma Yönetimi', CEVA Lojistik Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Murat Karadağ 'Lojistik Hizmetlerde Kpı Yönetimi, Global 3PL Firmalarında Uygulamalar', UTI GL&D Türkiye Satış Müdürü Buğra Can Savaş 'Lojistik Hizmet Sağlayıcı Firmalarda; Yüksek Personel Devir Hızının Operasyonel KPI Performansı Üzerine Etkisi' başlıkları altında konuşma yaptı.

Zirvenin ikinci bölümünde moderatörlüğünü ELODER Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Künüralp'in yaptığı Lojistikte İnsan Kaynakları Sorunları Üzerine konulu panelde, Ekol Lojistik İK Direktörü Osman Ünal, PERYÖN Ege Şube Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, İş-Kur İl Şube Müdürü Kadri Kabak ve TESCO KİPA Dağıtım Direktörü Alpay Odacı görüşlerini aktardı. Zirvede ayrıca KOSBİ Bölge Müdürü Cüneyt Öztürk de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinin lojistik avantajlarını anlattı.

Son bölümde Ekol Lojistik Ege Bölge Yöneticisi Sonnur Saatçioğlu 'Yetenek Gelişimi ve Liderlik Gelişimi' ve Green Lojistik Danışmanı Çetin Özek 'Perakende Lojistiğinde Kullanılan Depo Yönetim Sistemlerinin, Hizmet Alanlar ve WMS Yazılımcıları Açısından Değerlendirmesi; Sorunlar ve Çözümler' konularında görüşlerini açıkladı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ekol Lojistik Kemalpaşa Ege Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title