Haberler

Lojistik Sektöründe Doğru Partner Seçimi Nasıl Olmalı ?

Güncelleme:


55 bin araçlık filosu, 80 milyar liralık hacmi ve bunu yakın zamanda üç katına çıkarabilecek potansiyeli ile Türkiye'nin en önemli sektörleri arasında yer alan lojistik sektörü kara, hava, deniz ve demiryolu modlarıyla her geçen gün yatırımlara sahne olmakta ve ileriye dönük güçlü hedefler koyabilmektedir.

Üçüncü parti lojistik hizmet sağlayıcıları piyasasının büyüklüğü ise 22 milyar lira olarak tahmin edilmektedir. Türkiye ile kıyaslanabilen Brezilya, Arjantin, Lübnan, Polonya gibi ülkeleri baz alan uluslararası araştırmalara göre Türkiye'de toplam lojistik sektör büyüklüğünün 258 milyar TL olduğu öngörülmektedir. Buna rağmen, araştırmalara sektör profesyonellerinin Türk Lojistik Sektörü'nün toplam büyüklüğünü 80-89 milyar TL olarak tahmin ettikleri, yani pazarın toplam potansiyelinin ancak üçte birinin farkında oldukları tespit edilmiştir.

Peki nedir bu herkesin dilindeki "lojistik kavramı?"

SDT Lojistics Genel Müdürü Taner Çalışkan lojistik kavramını şu şekilde tanımladı: "Lojistik; genel olarak ürünün, hizmetin veya bilginin müşteri ihtiyaçları doğrultusunda, hammaddenin temin edilmesinden son kullanıcıya ulaştırılmasına kadar olan süreçte depolama, taşıma, gümrükleme ve sigortalama vs işlemlerin uygulanması ve kontrol edilmesi faaliyetleridir." dedi

Lojistik kavramının önemini şu şekilde açıklayan Çalışkan ; "Günümüz piyasalarında yaşanan hızlı değişim ve küreselleşmenin etkisiyle işletmeler daha rekabetçi olabilmek için hem yerel hem de uluslararası pazarlarda etkin ve hızlı bir dağıtım ağına, iyi bir lojistik yönetimine ihtiyaç duymaktadırlar. Etkin lojistik yönetimi ile işletmeler iç pazardaki satış hacmini ve karlılıklarını büyütmek, daha rekabetçi olabilmek, global ekonomide daha etkin yer almak noktasında avantajlar yakalamaktadırlar" dedi .
Peki bu kadar önemli bir konuda işletmeler doğru lojistik partner seçimi için nelere dikkat etmeli ?
SDT Lojistics Genel Müdürü Taner Çalışkan , dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıraladı:
Sadece maliyet unsurunu göz önünde bulundurarak partner seçimi yapmayın , maliyet unsurunun yanında servis kalitesi , profesyonellik, operasyon kabiliyeti, çözüm odaklı yaklaşım ve servis kalitesinin de önemli kriterler olduğunu unutmayın.

· Firmanın uzmanlık alanlarını araştırın ; lojistik sektörü bir çok hizmetten oluştuğu için her lojistik firmasının her konuda uzman olamayacağını unutmayın . Örneğin Denizyolu taşımacılığında uzman bir firmadan Karayolu hizmeti almak sizi tatmin etmeyeceği gibi , zaman ve para kaybına da yol açabilecektir.

· Çalışacağınız firmayı mutlaka araştırın , mümkünse referans isteyin değilse web sitesini inceleyin, internetten farkli bilgiler toplayın..firmanın sektördeki bilinilirliği ve size fikir verecektir.

· Çalışacağınız firmanın ekibi çok önemli: Yapılacak iş yükünü karşılayacak sayıda ve yeterlilikte mi ? ekipteki elemanların deneyimleri, operasyonel kabiliyetleri , kriz yönetim becerisi gibi yeteneklerini sorgulayın. Kurumsal kültürlerini inceleyin.

· Güçlü ve etkin acente ağları: Firma seçerken en önemli konuların başında çalışacağınız lojistik firmasının yerel ve uluslararası arenada güçlü bir acenta ağı olup olmadığı konusudur. Firmanın ürün getireceğiniz / göndereceğiniz bölgedeki yerel acenteyle ilişkisinin sorgulayın. Mümkünse, oradaki acentenin güvenilirliğini hem internetten hem de değişik kanallardan araştırın.

· Çalışacağınız firmanın finansal güvenilirliği: Çalışacağınız lojistik firmasının finansal güvenilirliğini ödeme gücünü araştırın . Sonucta tüm bu lojistik hizmetler belli bir maliyet gerektiriyor , bu maliyetleri karşılama yeterliliğinde olmayan Lojistik firmaları sizi yarı yolda birakabilir.

Deniz yolu ve hava yolu taşımacılığının lider şirketlerinden: SDT Logistics!

Farklı bir hizmet anlayışı sunmak , lojistik sektöründe alışılagelmişin dışında bir tarz buluşturmak gayesiyle 2006 yılında kurulan ve bugüne kadar verdiği tüm Havayolu Taşımacılığı , Denizyolu Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetlerini başarıyla sürdüren Sdt Logistics Türkiye'nin en iyi hizmet veren şirketlerinden biri olarak biliniyor.

Hem Maliyet hem de Servis Kalitesini en uygun seviyelerde tutmayı başaran Sdt Logistics ,

Uzun süredir birlikte çalışan 30 kişilik lojistiğin tüm aşamalarına hakim , eğitimli kadrosu ve teknolojik altyapisi yardimiyla verdiği hizmetlerde fark yaratıyor , bu sayedemüşterilerinin lojistik maliyetlerini,tedarik ve üretim şartlarını iyileştirerek piyasada daha rekabetçi,daha etkin bir rol almak hususunda büyük avantajlar sağlıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Arjantin Türkiye Lübnan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title