Haberler

Lıxıl Corporation Yeni İşletme Modelini Açıkladı

Güncelleme:

LIXIL Su Teknolojisi, LIXIL Konut Teknolojisi, LIXIL Bina Teknolojisi ve LIXIL Mutfak Teknolojisi olmak üzere dört ana teknoloji iş birimi olarak yapılandırılacak.

Merkezi Tokyo'da bulunan LIXIL Corporation, istikrarlı karlı büyüme için inovasyon ve teknolojiye odaklanan yeni bir küresel işletme modeli açıkladı. Uzun dönemli performansı güçlendirmeyi amaçlayan yeni model çerçevesinde LIXIL, yapısını LIXIL Su Teknolojisi, LIXIL Konut Teknolojisi, LIXIL Bina Teknolojisi ve LIXIL Mutfak Teknolojisi olmak üzere dört ana teknoloji iş birimine dönüştürülecek. LIXIL, geçtiğimiz aylarda satın aldığı GROHE Group'unun da yeni işletme modelinin daha etkin hale getirilmesi amacıyla planlanandan daha erken konsolide edilmesine karar verdi. Düzenleyici kuruluşlardan ilgili onayların gelmesi ve şirket içi kurumsal prosedürlerin tamamlanmasının ardından, yeni işletme modeli 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

LIXIL'in, yeni işletme modelinin üç stratejik hedefi bulunuyor; Küreselleşmenin hızlandırılması, küresel yetenek ve insan sermayesinden tam olarak faydalanılması ve ilgili iş kollarındaki temel yetkinliklerin azami düzeye çıkartılması.

Yeni işletme modeli, Kuzey Amerika ve Avrupa'da tamamlanan son satın almalar baz alınarak inşa edilecek olan LIXIL Su Teknolojisi'nin (LWT) oluşumu, Japonya, Çin ve Asya Bölgesi'ndeki sıhhi tesisat ürünleri iş kolları, American Standard Brands ve GROHE Group gibi halen bağımsız olarak çalışan kuruluşların tek bir bağımsız yönetim çatısı altında entegrasyonuna da hız kazandıracak. Yeni model, daha hızlı karar alma, daha yüksek işletme etkinliği ve daha hızlı sinerji yaratımı gibi faydalar da sağlayacak. LWT, yaklaşık 620 milyar Japon Yeni tutarındaki satışları ve yüzde

10'un üzerinde işletme karına sahip gelirleri ile sıhhi tesisat ürünleri iş kolunda dünya lideri haline gelecek. LWT'nin yaklaşık 27.000 çalışanı, 150 ülkede satış ofisleri ve dünya çapında yaklaşık 50 üretim tesisi bulunuyor. GROHE, American Standard, JOYOU ve LIXIL/INAX gibi dört güçlü marka ile, LWT'nin küresel büyüme markaları olarak varlığı koruyacak. LWT CEO'luğu görevine ise GROHE Group Yönetim Kurulu Başkan ve CEO'su David J. Haines getirilecek.

LIXIL Ev Teknolojisi (LHT) pencere, pencere çerçevesi, kapı, iç mekan ürünleri, dış mekan/bahçe ürünleri, yapı malzemeleri ve fayansları içeren Japon ev malzemeleri sektörünün önde gelen liderlerinden biri. LHT iş kolları, yaklaşık yüzde 8'lik işletme karı ile 600 milyar Japon Yeni tutarında satış gerçekleştiriyor. Japonya, Tayland, Vietnam ve Çin'de çok sayıda imalat tesisi bulunan kuruluşun, Asya ve potansiyel olarak diğer bölgelerde genişleme planları bulunuyor. LHT CEO'luğu görevini, LIXIL Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Kurulu Başkanı Toshimasa Lue üstlenecek.

LIXIL Bina Teknolojisi (LBT) ise, merkezinde yenilikçi tasarım ve üstün mühendislik yeteneği bulunan ve perde duvar, bina iç mekanları ve bina pencereleri konusunda uzmanlaşan bir dünya lideri. LBT, yaklaşık 340 milyar Japon Yeni tutarında satış gerçekleştirirken, faaliyet karı yaklaşık yüzde 3 civarında bulunuyor. 50'yi aşkın ülkede önemli mimari projeler yöneten LBT, dünya çapında düzinelerce fabrika işletiyor. LBT iş kolu, Permasteelisa Group, Shanghai Meite ve Japonya'daki inşaat işini de içeriyor. LBT CEO'luğuna Permasteelisa Group CEO'su Nicola Greco getirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Japonya Tokyo Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title