Haberler

Lisenin İlk ve Son Mezunları Oldular

Manyas'ta Mlili Eğitim Bakanlığınca kapatma kararı alınan Manyas Cumhuriyet Anadolu Lisesinin öğrencileri, buruk bir mezuniyet yaşadılar Mezun oldukları gün okulları kapatılan öğrenciler, lisenin ilk ve son mezunları oldular.

Manyas'ta Mlili Eğitim Bakanlığınca kapatma kararı alınan Manyas Cumhuriyet Anadolu Lisesinin öğrencileri, buruk bir mezuniyet yaşadılar. Mezun oldukları gün okulları kapatılan öğrenciler, lisenin ilk ve son mezunları oldular.

1950 yılında Manyas'ın ilk ve tek ortaokulu olarak açılan ve 1970 yılında ise lise olarak eğitim ve öğretime devam eden lise, 2012-2013 öğretim yılının sonundan bu yana "Cumhuriyet Anadolu Lisesi" adıyla hizmet verdi.

İlçede 2009-2010 eğitim-öğretim yılında Anadolu Lisesi açılması sonucunda yapılan incelemenin ardından Milli Eğitim Bakanlığının kararıyla Cumhuriyet Anadolu Lisesi kapatıldı.

Bu isim altında okul, bugün ilk ve son mezunlarını verdi. Mezun oldukları gün okullarını kapatılan öğrenciler, buruk bir mezuniyet yaşadılar.

Lisenin Müdür Yardımcısı Latif Yılmaz, bugüne kadar 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü liselerinin artık kapandığını belirterek, mezun olan öğrencilerine başarılar diledi.

Manyas Cumhuriyet Lisesine devam eden öğrenciler, okulları kapandığı için 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Manyas Anadolu Lisesinde devam edecekler.

Okuldaki mezuniyet töreninde başarılı öğrencilere belgeleri, İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Tancan Barçin, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şeref Selam, Milli Eğitim Müdürü Temiray Çelik ile diğer protokol tarafından verildi. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Manyas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title