Haberler

Liselilerin Deprem Sloganları Ödüllendirildi

Tüm marmara'yı sarsan 17 Ağustos 1999 depreminin 15'inci yılında farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından depremle ilgili olarak düzenlenen 'Liselerarası Ödüllü Slogan Yarışmasında' en çarpıcı sloganları bulan öğrenciler ödüllendirildi.

Tüm marmara'yı sarsan 17 Ağustos 1999 depreminin 15'inci yılında farkındalık yaratmak amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından depremle ilgili olarak düzenlenen 'Liselerarası Ödüllü Slogan Yarışmasında' en çarpıcı sloganları bulan öğrenciler ödüllendirildi.

Yapılan değerlendirmeler sonunda, Liselerarası Ödüllü Slogan Yarışması'nda,  'Deprem sarsar, cehalet yıkar' sloganıyla İzmit Mimar Sinan Lisesi öğrencisi Ahmet Faruk Yıldız cep telefonu; 'Sağlam yapı, sağlam hayatlar demektir' sloganıyla Dilovası Çok Programlı Lisesi öğrencisi Zeynep Canbaş tablet PC; 'Deprem doğal afettir, bilinçsizlik felakettir' sloganıyla İzmit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sarenur Arsoy bisiklet kazandı.

İl genelinde 130 başvurunun arasından ilk üçe girerek ödül kazanan yarışmacılar ödüllerini Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törenle Başkan Vekili Zekeriya Özak'tan aldı. Törende konuşan Zekeriya Özak, Türkiye'deki deprem gerçeğinin hiçbir zaman akıldan çıkarılmaması gerektiğini belirterek, "Deprem tüm dünya için ciddi bir doğal afettir. İlimizde yaşanan deprem felaketinin ardından geçen 15 yılda Büyükşehir Belediyesi olarak çok fazla çalışma yaptık. Belki 15 yıl önce hayatta olmayan çocuklarımızdan bugün ders alıyoruz, bizlere slogan üretiyorlar. Bugün slogan olan bu sözler umarım yarın atasözlerine dönüşür. Depremle ilgili toplumsal farkındalığın arttırılması için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her tür desteği vermeye devam edeceğiz. Allah bir daha bu memlekete böyle bir acı yaşatmasın" dedi.

Özak, daha sonra törende 16 yaşındaki 17 Ağustos doğumlu yarışmanın birincisi Ahmet Faruk Yıldız'a cep telefonu, 2'nci Zeynep Canbaş'a Tablet PC, 3'üncü Sarenur Arsoy'a bisiklet ödüllerini verdi.

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremin 15'inci yılında toplumda farkındalık uyandırmak amacıyla düzenlenen liselerarası slogan yarışmasındaki sloganlar, ulusal televizyonlarda kamu spotu olarak yayınlanacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinliklerde dağıtılacak tişörtlere de seçilen sloganlar basılacak.?

lı - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Yıldız Dilovası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title