Haberler

Liselilerden 'Yeniçağa Gölü'ne İdealist Dokunuş' Projesi

Güncelleme:

Yeniçağa'da iki lise öğrencisinin, Yeniçağa Gölü'ne yönelik hazırladığı proje, TÜBİTAK'ın proje yarışmasında bölge ikincisi oldu.

Seminerlerle halkı bilgilendiren, anketlerle halkın gölün ilçeye ekonomik katkısı hakkındaki düşüncelerini belirlemeye çalışan öğrenciler, gölün çevresinde sportif ve turistik alanlar belirledi.

Yeniçağa Otelcilik Turizm Meslek Lisesi öğrencileri Buşra Nur Gülyiyen ve Furkan Aşkan, coğrafya öğretmenleri Ahmet Harmanda rehberliğinde 100'e yakın kuş türünün yaşadığı, zengin bitki faunasına sahip Yeniçağa Gölü'nün tanıtımı ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması için "Ekolojik, Kültürel ve Sportif Açıdan Yeniçağa Gölü'ne İdealist Bir Dokunuş" isimli proje hazırladı. Proje kapsamında, sportif ve turistik alanların bulunduğu göl maketi yapılarak, fotoğraf sergileri düzenlenip, ilçe halkının turizm faaliyetleriyle ilgili bilgi düzeyleri, gölün ilçeye ekonomik katkısı hakkındaki düşünceleri, göl çevresinden memnuniyet düzeyleri ve gölü nasıl koruyabileceklerine ilişkin anket çalışması yapıldı. Vatandaşlara cep telefonlarıyla göl ile ilgili bilgilendirici mesajlar atılıp, seminerler düzenlendi. Öğrencilerin projesi, TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda coğrafya dalında Ankara bölge ikincisi oldu.

Buşra Nur Gülyiyen halkın gelire kavuşmasını sağlayarak gölün korunmasını amaçladıklarını belirterek, "Yeniçağa Gölü'nün sürdürülebilirliğini ve gelecek nesillere nasıl doğal yapısı bozulmadan aktarılabileceğini düşündük. Bu sorunun ancak gölün doğal yapısının sunmuş olduğu muhteşem olanağı halka gelir getirecek hale dönüştürebilirsek çözüme kavuşturabileceğimizi gördük. Göl çevresinin alternatif turizm aktiviteleriyle çeşitli yatırımlar almasını ve bu şekilde halkın da önemli bir gelire kavuşmasını, gölün doğal yapısının korunmasını amaçladık. Öğrenci olarak projemizi bir yere kadar sunabiliyoruz. Projenin hayata geçirilmesi ve gölün korunması için desteğe ihtiyacımız var" dedi. - Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title