Haberler

    Liseliler Kısa Filmle Yarışacak

    Afşin Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencileri Zülal Kılıç, Fatma Beyza Öztürk, Burak Kaan Maraşlı, Mukaddes Bolat, Edanur Arslantaş, Büşra Kır ve Zeren Kılıç, öğretmenlerinin verdiği İngilizce ödevi için hazırladıkları çalışmayı, kısa filme dönüştürmeye karar verdi.

    Senaryoyu hazırlayan öğrenciler, "The Missing" adlı 35 dakikalık filmi, ilçenin çeşitli mekanlarında çekti. Kocasından ayrılan şizofren bir annenin kızıyla arasında geçen hikayenin anlatıldığı gerilim-korku türündeki film, Türkçe alt yazılı hazırlandı.

    İlçede açılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda filmleriyle beğeni kazanan öğrenciler, aralıkta düzenlenecek Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılmanın heyecanını yaşıyor.

    İngilizce öğretmeni Aydan Aykanat, yaptığı açıklamada, öğrencilerine, yabancı dili pekiştirmeleri için zaman zaman ev ödevi verdiğini söyledi.

    Öğrencilerden 7'sinin, verdiği ödevlerden birini senaryolaştırdığını belirten Aykanat, "Ortaya İngilizce kısa bir film çıktı. Bu vesileyle öğrencilerim okulda aldıkları eğitimi gerçek dünyada kullanmış oldu" diye konuştu.

    Öğrencilerin, derslerdekinden çok fazlasını film sayesinde öğrendiğini anlatan Aykanat, "Bu güzel çalışmayı daha profesyonel ele alarak, Antalya'da düzenlen Uluslararası Film Festivali'ne göndereceğiz. Öğrencilerimiz bu festivalde kısa film dalında yarışacak. İnşallah güzel neticeyle döneceklerini umuyorum" dedi.

    Senaryoyu yazan Zülal Kılıç ise İngilizceyi daha iyi öğrenmek için hazırladıkları ödevi geliştirerek, kısa filme dönüştürdüklerini ifade etti.

    İlçenin çeşitli yerlerinde kamera karşısına geçtiklerini belirten Kılıç, çekim sırasında birçok ilginç olay yaşadıklarını dile getirdi.

    Film çektiklerini anlamayan vatandaşların polise ihbarlarda bulunduğunu anlatan Kılıç, "Şizofren anneyi canlandıran arkadaşımızdan korkup kaçanlar oldu. Bazı kişiler ise bizimle fotoğraf çektirmek istedi. Uzun uğraşlar sonucu filmimizi tamamladık ve afiş hazırladık" diye konuştu.

    Fatma Beyza Öztürk ise ailelerin ilk başta filmin çekimine karşı çıktığını söyledi.

    Ailelerin, daha sonra yaptıkları çalışmayı görünce kendilerine yardımcı olmaya başladığını belirten Öztürk, "Film sayesinde günlük hayatımızda da İngilizce diyaloglar kurduk. Bunun İngilizce öğrenmemize çok fazla katkısı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    The Missing Burak Kaan Antalya Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title