Haberler

Liseli Yazarların Ödüllü Öyküleri, Yaz Boyunca Pera Müzesi Websitesinde!

Güncelleme:

Pera Müzesi, Koç Okulu iş birliğiyle Suna Kıraç Öykü Yarışması'nın 10'uncu yaşını kutluyor!

2017 yılına ait "Sınır" temalı öyküler ile başlayacak olan bu e-kitap serisi 28 Haziran Çarşamba gününden itibaren düzenli olarak Pera Müzesi web sitesinde yayınlanacak ve genç öyküseverlere yaz tatili boyunca eşlik edecek!

Suna ve İnan Kıraç Vakfı ve Koç Okulu tarafından, 2008 yılından bu yana düzenlenen Suna Kıraç Öykü Yarışması, Türk edebiyatına genç yazarlar kazandırmayı amaçlıyor. İsmini Pera Müzesi ve Koç Okulu kurucularından, Suna Kıraç'tan alan yarışma,her yıl belirlenen somut ve soyut yorumlamaya açık temalarla, 14-17 yaş arası lise öğrencilerini yaratıcı düşünmeye, kurgulamaya ve kendini ifade etmeye teşvik ediyor. 2017'de "Sınır" temasıyla düzenlenen yarışmanın geçmiş yıllardaki temaları arasında "Uyku", "Ses", "Sokak", "Maske", "Yolculuk", ve "Yabancılaşma" yer alıyor. Lise öğrencisi genç yazarlar, Suna Kıraç Öykü Yarışması sayesinde Türkiye edebiyat ve sanat dünyasının birbirinden değerli kalemlerine eserlerini okutma fırsatı da yakalıyor.

Bugüne kadar binlerce başvurunun yapıldığı yarışmada, her yıl ilk 3'e giren genç kalemler ödüllendirilirken, jüri gitmeye hak kazanan 200'den fazla öykü 10 ayrı kitap halinde okurlarıyla buluştu. Öykü yarışmasının seçici kurullarında görev yapanlar arasında Murat Gülsoy, Yekta Kopan, Ayfer Tunç, Cemil Kavukçu, Mine Söğüt, Semih Gümüş, Faruk Duman, Adnan Binyazar, Semih Gümüş, Müge İplikçi, Faruk Duman, Gaye Boralıoğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Hakan Günday, Feyza Hepçilingirler, Onur Caymaz, Haydar Ergülen, Hande Gündüz, Necati Tosuner, Gonca Özmen, Enver Ercan gibi sanat ve edebiyat dünyasının güçlü kalemleri bulunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Pera Müzesi İnan Kıraç Suna Kıraç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title