Haberler

    Liseli Gençler Trafikte Hayatlarına Sahip Çıktı

    Bu projeler; Renault, TTKÖD ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Sizin Fikriniz Sizin Projeniz' yarışmasına katılan liseli gençlerin renkli ve sorun çözen projelerinden bazılarıydı. Bu renkli yarışmanın ödül töreni ise 23 Mayıs'ta yapıldı. Yarışmanın Büyük Ödülü olan Paris Seyahatini, Füsun Yönder Anadolu Lisesi öğrencileri 'Dikkatli Afacanlar' projesiyle kazandı.

    Renault, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen 'Sizin Fikriniz Sizin Projeniz' yarışmasına katılan liseli gençler, geliştirdikleri projelerle hem kendilerinin hem de çevrelerindekilerin hayatlarına sahip çıktı. Dereceye girmek için sadece fikir değil mutlaka uygulama başarısı da gerektiren ve bu yıl beşinci kez düzenlenen yarışmanın jüri toplantısı ve ödül töreni İstanbul'da düzenlendi.

    Bugüne kadar 10 bini aşkın liseli genci yol güvenliği konusunda harekete geçiren yarışmanın 2016 Birincisi 'Dikkatli Afacanlar' adlı projesiyle Füsun Yönder Anadolu Lisesi 10'uncu sınıf öğrencileri oldu. Yarışmada ikinciliğe 'Tarihi Yarımada'ya Bisiklet Yolu Ağı' projesiyle Fatih Atatürk Çağdaş Yaşam Çok Programlı Anadolu Lisesi, üçüncülüğe ise 'Daha Engelsiz Bir Trafik İçin Sarı Çizgi Avcıları' projesiyle Beykoz Anadolu Lisesi layık görüldü. Yarışmada birinci gelen grup, Fransa'ya gidecek ve burada çeşitli etkinliklerde yer alacak. Yarışmanın ikinci ve üçüncüsü sınıfların öğrenci ve öğretmenleri de çeşitli ödüller kazandı.

    "10 yılda 1 milyon liseli harekete geçecek"

    Ödül töreninde konuşan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, "Yol güvenliği gibi kapsamlı bir sorunu iyileştirmek için; özel sektör, medya, STK'lar, öğretmenler ve tek tek vatandaşlar olarak hepimiz, sadece şikayetçi olmaktan vazgeçip, en yakın çevremizden başlayarak harekete geçmek zorundayız. Hayatımıza, sevdiklerimize, yaşamımıza sahip çıkmak istiyorsak, harekete geçmeye, adım atmaya ve bir diğerimizin de harekete geçmesini sağlamaya mecburuz" dedi.

    Ödül töreninde konuşan Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Başkanı Hitay Güner ise "Son 10 yılın trafik kazalarının bilançosuna bakarsak, ortada bir dehşet tablosu görürüz" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

    "2005-2015 arasında yani son 10 yılda, ülkemizde 10 milyon 357 bin trafik kazası oldu. 2 milyon 264 bin 441 kişi yaralandı. Veri ve istatistik yok ama bu sayının yaklaşık yüzde ellisi sakat ve engelli kaldı. On yılda 42 bin 420 kişi yaşamını yitirdi. Bu sayı, kaza mahallinde saptanandır. Bir o kadarı da yolda ambulansta ve hastanede yaşamını yitirdi.  Yani toplamda, yaklaşık 85 bin kişi öldü. Maddi hasar ve ekonomide kayıp on yılda yaklaşık 200 milyar lira.  Moral kayıpları hesaplamak, sayılara ve paralara sığdırmak yeterli değil. Eğer radikal kararlar almaz, bu kararları etkin ve yetkin uygulamazsak, devletle toplum, bireyler birlikte hareket etmezse, gelecek yıllar bu günleri aratacaktır."

    Jüri; kamu, özel sektör, sivil toplum ve medya temsilcilerinden

    Sizin Fikriniz Sizin Projeniz Yarışma Jürisi'nde şu isimler yer aldı:

    M. İbrahim Aybar (Renault Mais Genel Müdürü), Hitay Güner (TTKÖD Genel Başkanı), Umut Canpolat (Renault Mais Kurumsal İletişim Direktörü), Dursun Önal (Sürücü Kursları Konfederasyonu Başkanı), Onur Orhon (TÖHOB Genel Sekreteri), Prof. A. Nezihi Bilge (Bilgi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı), Tolga İmamoğlu (Embarq Türkiye Sürdürülebilir Ulaşım Derneği Yol Güvenliği Projeleri Yöneticisi), Yeşim Ayöz (Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği Başkanı), Meltem Tol (Shell Sosyal Yatırım ve İç İletişim Danışmanı), Sarp Ertekin (Shell Kurumsal Sağlık, Güvenlik, Çevre Yöneticisi), Jale Özgentürk (Hürriyet Ekonomi Yazarı), Nuran Çakmakçı (Hürriyet Eğitim Editörü), Yazgülü Aldoğan (Posta Köşe Yazarı), Cezayir Doğan (Radyo Trafik Yayın Yönetmeni), Esen Evran (Habertürk Ekonomi Yazarı)

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Milli Eğitim Müdürlüğü İstanbul Türkiye Renault Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title