Haberler

Liseli Badmintoncuların Hedefi Dünya Şampiyonu Olmak

Badminton Milli Takımı'nda yer alan Erzincanlı genç sporcular, Malta'da yapılacak Dünya Liseler Badminton Şampiyonası'ndan dereceyle dönmeyi hedefliyor.

Badminton Milli Takımı'nda yer alan Erzincanlı genç sporcular, Malta'da yapılacak Dünya Liseler Badminton Şampiyonası'ndan dereceyle dönmeyi hedefliyor.

Malta'da 29 Mart-3 Nisan tarihlerinde düzenlenecek Dünya Liseler Badminton Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek 10 kişilik milli takımda yer alan Erzincanlı 5 sporcu, şampiyonaya Yıldırım Akbulut Spor Salonu'nda milli takım antrenörleri Murat Sönmez ve Uğur Erçetin nezaretinde günde çift idmanla çalıştı.

Milli takım antrenörü Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Badminton Dünya Liseler Şampiyonası'na Erzincan'dan katılacak millilerle çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirti.

Şampiyonada 10 kişilik milli takımda, Erzincan Spor Lisesi ve Erzincan Anadolu Lisesi'nden 5 sporcunun yer aldığına işaret eden Sönmez, şunları kaydetti:

""Yaklaşık 72 ilin katılımıyla yapılan Türkiye Şampiyonası ile daha önceki performanslar göz önüne alınarak 10 kişilik bir takım seçildi. Bu 10 kişilik takım içinde 5 sporcunun Erzincanlı olması bizi gerçekten çok gururlandırdı. Hedefimiz oradan dünya derecesi yaparak ülkemize dönmek. Yaklaşık bir aydır çift idman yapıyoruz. Sporcularımızın performans durumu gayet iyi. Çalışmalarımız teknik, fiziksel ve taktik olarak istediğimiz doğrultuda gidiyor, inşallah Malta'dan dünya derecesiyle döneriz."

Milli sporculardan Dilara Subaşı da Malta'da yapılacak olan şampiyonada, hem okullarını hem illerini hem de ülkelerini en iyi şekilde temsil edeceklerini dile getirerek, "Bu şampiyonaya çok iyi hazırlandık inşallah dünya şampiyonu olarak geri döneceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Spor

Murat Sönmez Erzincan Türkiye Malta Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title