Haberler

Liseli Aşkını Öldürüp İntihar Etti

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'nde kendisini terk eden lise son sınıf öğrencisi, Havva Akyıldız'ı vurup intihar etti.

Malatya'nın Akçadağ İlçesi'ne bağlı Kürecik mezrasında 26 yaşındaki Süleyman Yıldız, bir süre arkadaşlık yaptıktan sonra kendisini terk eden lise son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Havva Akyıldız'ı tabancayla öldürdükten sonra, aynı silahla intihar etti.

Olay sabah saatlerinde Kürecik Kepez Lisesi önünde meydana geldi. İnşaatlarda işçilik yaptığı öğrenilen Süleyman Yıldız, bir süre arkadaşlık yaptığı Havva Akyıldız'ın kendisini terk etmesi üzerine bunalıma girdi. Yıldız, bu sabah erken saatlerde Havva Akyıldız'ın 4 yıl ara verdikten sonra yeniden kayıt olarak son sınıfında okuduğu Kepez Lisesi önüne gelerek beklemeye başladı. Havva'nın okul servisinden inmesiyle tabancasını çeken çılgın aşık, Havva Akyıldız'ı saçlarından tutarak sürüklemeye başladı. Süleyman Yıldız, bu sırada kendisine engel olmak isteyenleri de elindeki silahla tehdit ederek uzaklaştırdı.

BOŞ BİNAYA GÖTÜRÜP ÖLDÜRDÜ

Çevredekiler durumu hemen jandarma ve sağlık görevlilerine bildirdi. Süleyman Yıldız, iddiaya göre genç kızı sürükleyerek getirdiği kullanılmayan sağlık ocağı lojmanında ateş ederek öldürdü. Yıldız daha sonra aynı silahı kendi başına dayayarak ateşledi.

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, genç kızın olay yerinde öldüğünü belirledi. Ağır yaralanan Süleyman Yıldız ise ambulansla Malatya'ya götürüldü. Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirilen Süleyman Yıldız, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından Havva Akyıldız'ın cesedi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilirken, jandarma olayı gören vatandaşların ifadesine başvurdu.

BİR SÜRE ARKADAŞLIK YAPMIŞLAR

Uzun zamandır Havva Akyıldız'n peşinde olduğu belirtilen Süleyman Yıldız'ın, daha önce de silahla Havva'nın evi önünde havaya ateş açtığı, olayın savcılığa iletildiği belirlendi.

Havva Akyıldız'ın halasının oğlu Yılmaz Karapınar, Süleyman Yıldız ile kuzeni Havva'nın daha önceden arkadaşlıklarının olduğunu, Havva'nın bu ilişkiyi bitirmesinden sonra Süleyman Yıldız'ın sürekli genç kızı rahatsız ettiğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor. - Malatya / Akçadağ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title