Haberler

Liselerarası Necip Fazıl Kısakürek Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

Sivas Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Liselerarası Necip Fazıl Kısakürek Şiir Okuma Yarışması düzenlendi.

Sivas Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Liselerarası Necip Fazıl Kısakürek Şiir Okuma Yarışması düzenlendi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışma finaline İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Protokol üyeleri, yarışma öncesinde Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Necip Fazıl Kısakürek sergisinin açılışını gerçekleştirdi ve sergiyi gezdi. Sergi açılışının ardından yarışma final programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise tarihte bazı insanların ölümlerinin üzerinden yıllar geçse de asla unutulmadığını, fikirleri ve eserleri ile daima yaşadıklarını belirterek, Necip Fazıl Kısakürek'in de bu şahsiyetlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Altınsoy,"Türk kültür tarihimizin Cumhuriyet dönemindeki en önemli temsilcilerinden, hepimizin üzerinde emeği olan üstadımız Necip Fazıl Kısakürek'i anmak ve onun şiirleri ile düzenlediğimiz yarışmamızı neticelendirmek için bir araya geldik. Tarihte bazı insanlar vardır ölümlerinin üzerinden yıllar da geçse asla unutulmazlar. Çünkü onları bize her daim hatırlatan fikirleri, eserleri vardır. İşte vefatından yıllar sonra hatırlanan, hatırlanmakta da kalmayıp saygıyla yad edilen şahsiyetlerden birisi de hepimizin üzerinde emeği olan üstat Necip Fazıl'dır" dedi.

Konuşmaların ardından yarışma finali gerçekleştirildi. Finale kalan 10 öğrenci, Necip Fazıl Kısakürek şiirlerini seslendirerek birincilik için yarıştı. Performansları ile büyüleyen öğrenciler, salondakilere muhteşem bir şiir ziyafeti yaşattı.

Yarışmanın sonunda jüri tarafından yapılan değerlendirmede birinci Özel Sınav Ufuk Lisesi öğrencisi Mustafa Mutlu, ikinci Sivas Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Nur Bağaç, üçüncü Şehit Muhammet Onur Demir Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Yıldız oldu. Dereceye giren öğrencilerle birlikte tüm öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Mustafa Altınsoy Sivas Yerel Haberler

title