Haberler

Liselerarası Dünya Voleybol Şampiyonası Sona Erdi

Güncelleme:

Portekiz'de düzenlenen Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası sona erdi.

Portekiz'de düzenlenen Dünya Liselerarası Voleybol Şampiyonası'nda bayanlarda İstanbul Sarıyer Doğa Koleji birinci, Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

İstanbul Sarıyer Doğa Koleji G Grubu'nda, Fransız Polinezyası, Danimarka ve Avusturya takımları ile mücadele etti. Şampiyonada, grup maçları, birinci, ikinci ve üçüncü tur müsabakaları 3 set, dördüncü ve final turu ise 5 set üzerinden oynandı.

Türk ekibi, grubundaki maçlarda, Avusturya, Danimarka ve Fransız Polinezyası'nı aynı sonuçla 2-0 yendi.

Grup karşılaşmalarının ardından grubunu 6 puanla lider olarak tamamlayan İstanbul Sarıyer Doğa Koleji, ikinci turda Çek Cumhuriyeti ekibini 2-0, üçüncü turda Brezilya takımını 2-0 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Portekiz temsilcisini 3-0 mağlup eden Türk ekibi, finale çıktı.

Finalde Tayvan ile karşılaşan Türk takımı, müsabakayı 25-17, 25-22 ve 25-10 üstün bitirerek, maçtan 3-0 galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Erkeklerde ise Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, C Grubu'nda Slovakya ve Almanya ile karşılaştı. Türk takımı, Almanya'yı 2-1, Slovakya'yı da 2-0 yenerek ikinci tura yükseldi.

İkinci turda İran'ı 2-1, üçüncü turda İspanya temsilcisini 2-1 mağlup eden, Türk temsilcisi yarı finalde ise Tayvan takımına 3-0 yenildi.

Şampiyonanın üçüncülük maçında Fransa ekibiyle karşılaşan Suadiye Hacı Mustafa Tarman Anadolu Lisesi, 25-18, 25-19 ve 25-20'lik setlerle 3-0 galip ayrılarak bronz madalya kazandı.

PORTO / DHA

gh(gh)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Portekiz Sarıyer Suadiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title