Haberler

Lise Öğretmenleri 'Mor Sertifika'landı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı* kapsamında düzenlenen Mor Sertifika eğitim programı 22-27 Haziran tarihlerinde Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleşti.


Çanakkale, Edirne, Erzincan, Kastamonu ve Ordu olmak üzere beş ilden toplam 39 lise öğretmeninin katıldığı programda; eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve kız çocuklarının insan hakları gibi konular üzerinde duruldu. Bu yılki eğitimlere 30 kadın, 9 erkek öğretmen katıldı.

Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu tarafından, Sabancı Vakfı'nın finansal desteği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ve Sabancı Üniversitesi'nin ortaklığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği'nin işbirliğiyle yürütülen "Mor Sertifika Programı", 22-27 Haziran 2014, tarihleri arasında Sabancı Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampüsünde gerçekleşti.

Mor Sertifika Programı kapsamında Sabancı Üniversitesi öğretim görevlileri, yıl içerisinde proje illeri olan Çanakkale, Edirne, Erzincan, Kastamonu ve Ordu'yu ziyaret ederek, burada lise öğretmenleri ile bir araya geldiler ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda seminer ve atölye çalışmaları yaptılar. Bu çalışmaların ardından, toplumsal cinsiyet konusunda daha detaylı çalışmak isteyen 39 lise öğretmeni Sabancı Üniversitesi'ne davet edildi.

Öğretmenler Sabancı Üniversitesi'ndeki eğitim programı kapsamında; "Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Hareketi", "Dilde Cinsiyetçilik", "Yaratıcı Yazma Atölyesi: Sıfır Noktası", "Toplumsal Cinsiyet ve Medya", "Cinsiyetçi Olmayan Gazetecilik", "Toplumsal Cinsiyet ve Psikoloji", "Edebiyat ve Toplumsal Cinsiyet", "Matematik, Doğa Bilimleri ve Toplumsal Cinsiyet", "Toplumsal Cinsiyet ve Hukuk", "Yeniden Yazma Etkinlikleri", "Önyargılarımız", Şiddeti Konuşalım: Şiddet, Cinsel Şiddet ve Şiddetin Ruh Sağlığına Etkisi Atölyesi", "Cinsel Taciz Atölyesi Vaka Çalışması", "Beden, Sağlık ve Toplumsal Cinsiyet", "Erken Evlilikler- Çocuk Gelin Projesi", "Ders Kitaplarında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği", "Toplumsal Cinsiyet ve Tarih", "Zor Konuları Konuşmak", "Toplumsal Cinsiyet ve Din", "Kolaylaştırma Atölyesi" eğitim modüllerinin yanı sıra, poster çalışması, film gösterimi, okuma tiyatrosu ve şehir gezisi gibi etkinliklere de katıldılar.

Program kapsamında, hem Sabancı Üniversitesi'nden hem de farklı üniversitelerden alanlarında uzman öğretim görevlileri birikimlerini paylaştılar. Toplantılarda, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve basın kuruluşlarından temsilcilerin de katılımıyla toplumsal cinsiyet, kadın hakları, ders kitaplarında ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve medyada cinsiyetçilik gibi konular derinlemesine tartışıldı.

Mor Sertifika eğitimlerine katılan öğretmenler, 27 Haziran 2014 Cuma günü Karaköy Minerva Palas'ta poster sunumlarının ardımdan gerçekleşecek törenle sertifikalarını aldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi Birleşmiş Milletler Çanakkale Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title