Haberler

Lise Öğrencisinin Organları 4 Kişiye Umut Olacak

Kocaeli'nin Derince ilçesinde hastanede beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki lise öğrencisi Y.E'nin ailesi tarafından bağışlanan organları, 4 hastaya umut olacak.

Alınan bilgiye göre, tedavi gördüğü Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Körfez Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi gencin organları, ailesi tarafından bağışlandı.

Gencin kalbi, karaciğeri ve böbrekleri, İstanbul ve Ankara'daki uygun hastalara nakledilecek.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın yoğun bakım ünitesinde yattığını ve dün beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Ailenin, gencin organlarını bağışlama kararı aldığını belirten Güneş, "4 hayatın kurtulmasına vesile olarak duyarlılık gösterdiler. Bu vesile ile bunun bütün vatandaşlarımıza örnek olmasını umut ediyorum. İnsanların bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor." diye konuştu.

Yenikent Mahallesi'ndeki evlerinde 14 Ekim Cuma günü babasının tabancasıyla intihar girişiminde bulunan ve tedavi gördüğü hastanede verdiği yaşam mücadelesini kaybeden Y.E'nin cenazesi, yarın Yavuz Selim Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Derince Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Güneş İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title