Haberler

Lise Öğrencisinin IŞİD Şakası Adliyede Bitti

Güncelleme:

Adapazarı'nda akıllı telefona indirdiği programla arkadaşına IŞİD propagandası yapan ve onu tehdit eden lise öğrencisi adliyede ifadesi alındıktan sonra serbest kaldı.

Adapazarı'nda, arkadaşına şaka yapmak amacıyla IŞİD'e katılması için mesajlar gönderen lise öğrencisi Y.S.Ç. gözaltına alındı. Şaka yaptığını söyleyen Y.S.Ç. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

"ONLAR GİBİ PATLAMAK İSTEMİYORSAN BİZE KATIL"

Adapazarı'nda yaşayan lise ögrencisi 17 yaşındaki A.B., Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, cep telefonuna terör örgütü katılması için tanımadığı bir numaradan tehdit mesajları geldiğini, bu kişi ile sosyal medya üzerinden görüştüğünde kendisinin IŞİD'e katılmasını istediğini, karşılığında ise 10 bin dolar ve arazi aracı vereceklerini söyledi. A.B. cep telefonuna gelen, 'Sultanahmet patlamasından haberdar olmuşsundur. Eğer onlar gibi patlamak istemiyorsan bize katıl. Kocaeli Sakarya bölgesinden yarın saat 15.00'te İstanbul uçağına sefer düzenlenecektir. ya kafile ol, ya da ölümde burun buruna gel' yazılı mesajların da ekran görüntülerini verdi.


MESAJI GÖNDEREN ARKADAŞI ÇIKTI

Liseli A.B.nin şikayeti üzerine araştırmada bulunan Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri mesajın akıllı telefonlara indirilen program sayesinde sanal telefon numarası alınarak gönderildiğini belirledi. Mesajları gönderen kişinin ise A.B.'nin öğrenci arkadaşı Y.S.Ç. olduğu tespit edildi. Adliyeye sevk edilen Y.S.Ç. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.


VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Sakarya Valiliği'nden konuyla ilgili olarak ise şu açıklamada bulunuldu: "Gencin telefonuna gelen IŞİD içerikli tehdit mesajı ile ilgili yapılan çalışmalarda, olayı gerçekleştiren şahsın, müştekinin arkadaşı Y.S.Ç. olduğu, aynı mesaj yine ortak arkadaşları olan B.T. isimli arkadaşına da gönderdiği, tamamen şaka olduğu ve telefonuna yüklediği aplikasyon programla mesajları attığını daha sonradan da çekindiğinden programı sildiği ifadesini vermiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Sakarya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (23)

AKP = İŞİD:

AKP MİLİTANI BİR LİSELİ. . . . _-_

25
23
yanıtYanıtla
AKP = İŞİD:

AKP MİLİTANI BİR LİSELİ. . . . _

24
21
yanıtYanıtla
AKP = İŞİD:

AKP MİLİTANI BİR LİSELİ. . . .

23
20
yanıtYanıtla
KOZMİK ODA:

KISA VE ÖZ. . . AKP = İŞİD . . BUNLARIN HEPSİ LAHEY ADALET DİVANINDA SAVAŞ SUÇLULARI OLARAK YARGILANACAK. . . _-_

30
11
yanıtYanıtla
KOZMİK ODA:

KISA VE ÖZ. . . AKP = İŞİD . . BUNLARIN HEPSİ LAHEY ADALET DİVANINDA SAVAŞ SUÇLULARI OLARAK YARGILANACAK. . . _____

8
14
yanıtYanıtla
AKP NİN İŞİD SEVDASI:

ŞİMDİ HERKESE AÇIKÇA SORUYORUM BU İŞİD SEMPATİZANI CİCİ ÇOCUK SERBEST BIRAKILMIŞ. . PEKİ SORARIM SİZE AYNI ÇOCUK PKK ADI ALTINDA AYNI TEHDİTLERİ YAPSAYDI SERBEST BIRAKILIRMIYDI BU CİCİ AMA ÖFKELİ ÇOCUK ??CEVABINIZI DUYAR GİBİ OLUYORUM. . O ZAMAN ŞİMDİ ANLADINIZ MI AKP İLE İŞİD ARASINDA Kİ ORGANİK BAĞI. . . _-_

6
15
yanıtYanıtla
karslı:

vayy sığır böyle şakamı olur lan. ifadesi alınınca iyi tırsmıştr :)

15
2
yanıtYanıtla
KOZMİK ODA:

KISA VE ÖZ. . . AKP = İŞİD . . BUNLARIN HEPSİ LAHEY ADALET DİVANINDA SAVAŞ SUÇLULARI OLARAK YARGILANACAK. . . __-_

9
6
yanıtYanıtla
KOZMİK ODA:

KISA VE ÖZ. . . AKP = İŞİD . . BUNLARIN HEPSİ LAHEY ADALET DİVANINDA SAVAŞ SUÇLULARI OLARAK YARGILANACAK. . .

10
4
yanıtYanıtla
yazar:

kozmik oda onlarla onlara oy verenlerde yargilanacak o verilmeseydi onlar olmazdi deyilmi

yanıt4
yanıt1
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title