Haberler

Osmaniye'de Liseli Gençten Örnek Davranış

Güncelleme:

Osmaniye'de lise 2. sınıfa geçen Muhammet Alperen Bildik'in (16) kazandığı parayla aldığı tekerlekli sandalye Kore Gazisi 86 yaşındaki Kasım Çök'e teslim edildi.

Osmaniye Engelliler Platformu tarafından Çök'ün oturduğu Gebeli Mahallesi'ndeki tarihi çınar altında mahalle sakinlerinin de katıldığı program düzenlendi.

Tekerlekli sandalyeye kavuşan Çök, Bildik'in örnek davranışından etkilenerek göz yaşlarına hakim olamadı.

Osmaniye Engelliler Platformu ve Bildik'e teşekkür eden Çök, sandalyeyi aldıktan sonra Kore Savaşı'dan bazı hatıralarını anlattı.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk yaptığı konuşmada, Bildik'in duyarlılığının ve davranışının taktir edilmesi gerektiğini, toplumun engellilere daha çok sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Bildik'in daha önce de "mavi kapak" etkinliğinde aktif rol üstlendiğini anlatan Aktürk, "Muhammet kardeşimize ve tekerlekli sandalye ihtiyacı olan Kore gazimizle bizi buluşturan Muharip Gaziler Derneği'nin yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bildik, yaz tatilinde sanayi sitesinde oto yedek parça dükkanında çalışarak biriktirdiği parayla tekerlekli sandalye aldığını ifade etti.

Bundan sonra engelliler için daha duyarlı olacağını belirten Bildik, "Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Bey'den yardım istedim. Biriktirdiğim parayla aldığım tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi amcamıza teslim ettik. Çok mutluyum, bu davranışımın herkese örnek olmasını istiyorum" dedi.

Daha sonra, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Halil Yamacı, Aktürk ve Bildik'e teşekkür belgesi verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Haydar Aktürk Osmaniye Kore Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title