Haberler

Lise Öğrencilerine "Başarılı Olma Sanatı" Anlatıldı

Kumluca Belediyesi ve Aydın Üniversitesi iş birliğinde, lise öğrencilerine "Başarılı olma sanatı" konulu konferans verildi.

Kumluca Belediyesi ve Aydın Üniversitesi iş birliğinde, lise öğrencilerine "Başarılı olma sanatı" konulu konferans verildi.

Kumluca Belediyesinde gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Aydın Üniversitesi eğitim uzmanı Mehmet Ekinci katıldı. Hayatta başarılı olmanın temelinde, insanların kendileri ve kendi becerilerini fark etmelerinin yattığını ifade eden Ekinci, öğrencilerden başarılı olmak istiyorlarsa kendi beyinlerini kullanmalarını istedi.

Günümüzde yapılan en büyük yanlışın özellikle üniversiteye hazırlık öğrencilerine anne baba telkini ve öğretmen yönlendirmeleri olduğunu vurgulayan Ekinci, "Maalesef günümüzde herkes birbirine bakarak okuyor. Aileler, anne babalar, çocuklarının başarılarını arkadaşlarıyla başka kişilerle kıyaslıyorlar. Bu çok yanlış bir yöntem ve çocuğu başarısızlığa iten bir durum. Anne babalar çocuğun yeteneklerini fark etmeden, öğretmenler bunları belirlemeden başarı bekliyorlar. Sonuç başarısız bir eğitim, başarısız bir toplum ortaya çıkıyor." dedi.

Öğrencilerden kendilerine güvenlerini kaybetmemelerini isteyen ve hayat başarısının üniversiteye bağlı olmadığını anlatan Ekinci, hayattaki başarının sadece yüzde 35'nin üniversite diplomasının sağladığını geri kalan yüzde 65'lik başarının ise doğru iş ve doğru eş seçimiyle orantılı olduğunu belirtti.

Konferansın sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevaplandıran Ekinci, ayrıca sosyal medya üzerinden de kendisine ulaşan herkese imkanı oldukça yardımcı olmaya çalıştığını bildirdi.

Konferanstan sonra Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı makamında ziyaret eden Ekinci'ye, Çetinkaya tarafından günün anısına çiçek verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüsamettin Çetinkaya Kumluca Belediyesi Mehmet Ekinci Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title