Haberler

Lise Öğrencilerinden Yaşlılara Gönüllü Temizlik Hizmeti

Güncelleme:

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde gönüllü lise öğrencileri, yalnız yaşayan yaşlıları ziyaret edip, evlerini temizliyor.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Merkezi tarafından başlatılan "Bizim Yaşlılarımız" adlı proje kapsamında öğrenciler, her hafta yalnız yaşayan bir yaşlının evini ziyaret edip, gönüllü olarak temizliklerini yapıyor.Boğazlıyan Necmettin Yıldız Mesleki ve Teknik Merkezi Müdürü Duran Eğerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul olarak öğrencilerin sosyal sorumluluk kazanması için değişik projeler hazırladıklarını söyledi.Öğrencilerin her hafta bir yaşlıyı evinde ziyaretinde sohbet ettiğini ve dertlerini dinlediğini anlatan Eğerci "Öğrencilerimiz gönüllü olarak tek yaşayan yaşlılarımızın evlerini temizliyor. Onlara yanlarında götürdükleri sıcak çorbayı ikram ediyorlar" diye konuştu.

"Bizim Yaşlılarımız" projesinin öğretmenlerin ortak fikri olduğunu belirten Eğerci, şunları kaydetti: "Okul olarak bu projeyi benimsedik ve destekliyoruz. Halkımızdan da olumlu tepkiler alıyoruz. Projenin içeriği 'Bizim Yaşlılarımız' diye yola çıktık. Her hafta bir yaşlımızın evine gidiyoruz. Ziyaret ettiğimiz ailenin bazen buzdolabının içinin boş olduğunu görüyoruz. Buzdolabının içini biz dolduruyoruz. Bu ihtiyaçlar okul personelinin oluşturduğu bir fon tarafından karşılanıyor. Temizlikleri yapılıyor, yaşlıların gönülleri alınıyor, sohbet ediliyor. Daha önce ziyaret ettiğimiz bir amcamız vardı, belki de yıllardır evinde bir insan sesi bile duyulmamıştır. Bu projemiz çok olumlu tepkiler alıyor."Öğrencilerin gönüllü olarak her hafta bir eve gittiklerini anlatan Eğerci "Gönüllü bir proje, kesinlikle zorlama yok. Tespit ettiğimiz yaşlıların evini temizliyoruz, bakımlarını yapıyoruz, daha farklı ihtiyaçları varsa onları karşılıyoruz. Sobası çırpılacaksa onu yapıyoruz, odunu kömürü taşınacaksa onları taşıyoruz. Mevsim şartlarının getirdiği tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin evlerine gittiği Zümrüt Kepni de (81) eşinin 17 yıl önce vefat ettiğini anlatarak, o günden bu yana yalnız yaşadığını söyledi.Çocuklarının yılın belirli zamanlarında geldiğini ifade eden Kepni, evde günlük ihtiyaçlarını zor karşıladığını anlatarak, "Allah razı olsun böyle insanlardan. 17 yıldır yalnız yaşıyorum. 3 oğlum ve 3 tane de kızım var ama gelemiyorlar. Öğrenciler geldi. Temizlik yapıyorlar, bulaşıklarımı yıkıyorlar, camlarımı siliyorlar" dedi.

Yaşlıların evine giderek ihtiyaçlarını karşılayan lise 11. sınıf öğrencisi Deniz Özcan ise kampanyayı okul müdürünün başlattığını belirtti. Yaşlıların ihtiyaçlarını karşılayıp evlerini temizlediklerini dile getiren Özcan, "Gittiğimiz zaman yalnızlıklarını paylaşıp onlarla sohbet ediyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Okul müdürümüz aracılığıyla yaşlı insanların evlerine gidiyoruz. Gittiğimiz evlerde camları siliyoruz, evi temizliyoruz, bulaşıkları yıkıyoruz, yemeklerini yapıyoruz. Çok samimi karşılıyorlar bizi. Evlerini temizlediğimiz zaman bize dua ediyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Boğazlıyan Eğerci Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title