Haberler

Lise Öğrencilerinden Halepliler İçin 25 Ton Patates

Sakarya İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Toplumsal Hizmet Kulübünce toplanan 25 ton patatesin yüklendiği tır, Haleplilere gönderildi.

Sakarya İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Toplumsal Hizmet Kulübünce toplanan 25 ton patatesin yüklendiği tır, Haleplilere gönderildi.

Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Tes-iş Adapazarı Anadolu Lisesi Müdürü Asım Bektaşoğlu, Suriye'de bir insanlık dramı yaşandığını ve bu duruma sessiz kalmayan öğrencilerini tebrik ettiğini ifade etti.

Sakarya İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın, okul bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde, bombalarla katledilen Suriye halkına yardımların sürdüğünü söyledi.

Dünyanın çeşitli ülkelerine Türk halkının yardımlarını bir şekilde ulaştırdıklarını ifade eden Aydın, "Bu milletin içindeki yardımseverlik duygusu çok ciddi manada yoğun. Çalışmamıza destek olan tüm öğretmen, idareci, öğrencilerimizden ve bu yolda emek sarf eden kardeşlerimizden Allah razı olsun." diye konuştu.

Toplumsal Hizmet Kulübü Başkanı Sude Kasımoğlu da Suriye'de dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Özellikle de son dönemde Halep'in, Esed rejimi İran ve Rus güçlerince havadan ve karadan gece gündüz bombalandığını kaydeden Kasımoğlu, şöyle konuştu:

"Her gün onlarca saldırıya hedef olan Suriye'de, şimdi de en temel yaşam malzemesi olan gıda sıkıntısı baş gösterdi. Bizler de bu sebeple okulumuz adına siz kıymetli arkadaşlarımızla birlikte iki hafta gibi kısa bir sürede 25 ton insani yardım malzemesi temin ederek 1 tır patates yardımı ile Halepli mazlumlara bir nebze de olsa nefes olmaya çalıştık."

Konuşmanın ardından yardım tırı, dualar eşliğinde Halepliler için yola çıktı.

Kaynak: AA / Güncel

Sebahattin Aydın Adapazarı Sakarya Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title