Haberler

Lise Öğrencileri Üniversitelerini Seçiyor

Güncelleme:

Üniversite sınavlarına hazırlanan Bağcılarlı öğrenciler "Üniversitemi Seçiyorum" projesi kapsamında İstanbul'daki bazı üniversite kampüslerini ziyaret ediyorlar.

Rehberler eşliğinde kampüsü gezen öğrenciler, derslik ve sosyal tesislerle ilgili bilgi alıyorlar. Üniversite öğrencileriyle birlikte derslere de giren lise son sınıf öğrencileri, üniversite ortamını tanıma imkanı da buluyorlar.

Dış cephe kaplaması tamamlanan, güvenlik kameralarıyla izlenen ve sınıfları bilgisayarlarla donatılan okulların eğitim ve öğretim sezonlarında hizmet verdiği Bağcılar ilçesinde üniversiteye giren öğrenci sayısının artması için de projeler hayata geçiriliyor. Bağcılar Belediyesi'nin lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı "Üniversitemi Seçiyorum" adlı proje kapsamında üniversitelere günlük geziler düzenleniyor.

Eğitim ve öğretimlerinin en önemli safhası olan üniversite sınavını kazanmak için yoğun şekilde ders çalışan öğrenciler, düzenlenen bu sosyal geziler sırasında üniversite kampüslerini ziyaret ediyorlar. Rehberler eşliğinde gerçekleşen bu ziyaretler sırasında öğrenciler, sınıfları, kantini, kütüphaneleri, spor alanlarını gezme imkanı buluyorlar. Rehberler ziyaretçi öğrencilere üniversitenin öğrenci kontenjanı, üniversite sınav puanı, öğretim üyesi kadrosu ve diğer sosyal ve kültürel imkanlarıyla ilgili bilgi veriyorlar. Bu geziler sonucunda öğrenciler üniversite sınavını kazanmaları halinde hangi üniversiteye tercih yapacakları konusunda kolayca karar verebilecekleri bilgilere sahip oluyorlar.

ÖĞRENCİLER HER GÜN İKİ KEZ 4 OTOBÜSLE ÜNİVERSİTELERİ GEZİYOR

Kentsel mimari anlamında önemli yatırımların gerçekleştirildiği ve projelerin hayata geçirildiği Bağcılar ilçesinde sosyal ve kültürel faaliyetlere de ağırlık veriliyor. Bağcılar'a verdiği hizmetlerde her zaman eğitimi ön planda tuttuklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 1992 yılında ilçe statüsü kazanmadan önce öğrencilerin kütüphane için Bağcılar'a gittiğini belirtti. Öğretmenlerin bile durmak istemediği ilçe Kurucu Belediye Başkanı Feyzullah Kıyıklık'ın çabasıyla yeni yollara ve tesislere kavuştuğunu ifade eden Başkan Çağırıcı, hayata geçirdikleri projelerle eğitim alanında çok önemli mesafe aldıklarını belirtti. Önceki yıl İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencilerinin Türkiye'de üniversiteye en fazla öğrenci yerleştirdiğini hatırlatan Çağırıcı, verdikleri emeklerin meyvesini almaya başladıklarını kaydetti. Bağcılar'ın artık sosyal ve kültürel faaliyetleriyle anılmaya başlandığını kaydeden Çağırıcı, yurt içinden ve yurt dışından tanınmış akademisyen ve bilim adamlarının da katıldığı 6 uluslararası sempozyum düzenlediklerini belirtti. Hizmete sundukları Bilgi Evleri'nde öğrencilerin zihinsel ve fiziksel aktivitelere katıldığını belirten Çağırıcı, Bağlar Mahallesi'nde açtıkları Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'ndeki öğrencilerin de önemli çalışmalara imza attıklarını ifade etti. Çağırıcı şunları söyledi.

"1992 yılında ilçemizde 16 devlet okulu vardı. Şimdi ise 96'sı devlet okulu olmak üzere 116 okulumuzda 180 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Kemerburgaz Üniversitesi'nden sonra Medipol Üniversitesi Hastanesi'ni de hizmete açtık. 3. bir üniversitenin yüksek okul proje çalışmaları da devam ediyor."

DOĞRU TERCİH YAPMALARINA YARDIMCI OLUYORUZ

Başkan Çağırıcı, lise son sınıftaki öğrencilerin isabetli tercih yapabilmesi amacıyla da kendilerine yardımcı olmaya çalıştıklarını da belirterek, "Üniversitemi Seçiyorum" projemizi hayata geçirdik. Her gün sabah ve öğle saatlerinde 4 otobüsle üniversitelere geziler düzenliyoruz. Bu gezilere katılan öğrencilerimiz üniversite kampüslerini geziyor ve rehberlerden bilgi alıyorlar. Böylece hangi üniversitede ve hangi bölümde okumak istiyorlarsa kolayca tercih yapabilecek bilgiye sahip oluyorlar. Üniversiteli öğrenci ağabeyleriyle derslere girerek o atmosferi soluyorlar. Amacımız onların bu sınav maratonunu geçmelerinden sonra doğru üniversite ve bölüme yerleşerek eğitim görmelerine yardımcı olmak. Üniversiteli öğrenci sayısının artmasıyla birlikte modern konutları inşa ettiğimiz Bağcılarımız sosyal ve kültürel anlamda da hak ettiği seviyeye ulaşmış olacak." diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title