Haberler

Rize'de Lise Binasının Ortak Kullanılmasına Tepki

Güncelleme:

Rize'de, Hasan Sağır Anadolu Lisesinin bir bölümünün İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenciler okulun giriş kapısının önünde oturma eylemi yaptı.

Rize'de, Hasan Sağır Anadolu Lisesi'nin bir bölümünün İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesine tepki gösteren öğrenciler okulun giriş kapısının önünde oturma eylemi yaptı.

Yeniköy Mahallesi'nde bulunan Hasan Sağır Anadolu Lisesi'nin bazı öğrenci ve velileri okul bahçesinde toplandı. Okul giriş kapısının önünde bir grup öğrenci, ellerinde "Sınav var okul yok", "Okulumuzu geri istiyoruz", "Sokakta eğitim istemiyoruz" şeklinde pankart açarak slogan attı.

Bu sırada İmam Hatip Ortaokulu'nda okuyan bir öğrencinin velisi eyleme tepki gösterince lise öğrencileri ile İmam Hatip Ortaokulu velileri arasında tartışma yaşandı. Sivil polisler olayın büyümemesi için araya girerek öğrenci ve velileri ayırdı.

Hasan Sağır Anadolu Lisesi velilerinden Şükrü Salman, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde okulun önünde toplandıklarını belirterek, "Bir an öce bu sorununun çözülmesini istiyoruz. iki haftalık bir süre geçti. Daha öğrenciler derse giremedi. Bu kadar emek harcıyoruz çocuklarımız okusun, üniversite kazansın diye. Onlar da bizim öğrencimiz, bunlar da bizim öğrencimiz. Veliler olarak bunları karşılıklı olarak çözmemiz lazım. Valimiz ve devlet büyüklerimizden bu sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.

İmam Hatip Ortaokulu velilerinden Abdülhamit Öksüz ise, kendi çocuğunun da aynı okulda okuduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Hasan Sağır Anadolu Lisesi ve İmam Hatip Okulu'nun aynı yerde olmasını istemiyoruz. Lise velileri haklı, benim de üniversiteye hazırlanan bir çocuğum olsa ben de aynı tepkiyi gösterirdim. Benim de çocuğum ortaokulda okuyor. Daha yeni yeni öğrenmeye çalışıyor. Valimiz ve devlet büyüklerimizin bu sorunu çözmesini istiyoruz. Bu sorun çözülmese bu okulda arbede çıkacak. Bu durum bunu gösteriyor."

Hasan Sağır Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özge Musahanoğlu da, İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin 15 kişilik sınıflarda ders gördüğünü belirterek, "Bizim açıkta arkadaşlarımız var. Sınıfımız var ama spor odasında ders görüyoruz. sınıfları ayarlasınlar. Okulun üst katını bize verdiklerinde bu sorun çözülmüş olur. Biz 'okulumuzdan İmam Hatip öğrenciler gitsin' demiyoruz. Bizim de sınıfa ihtiyacımız var. Sınıf istiyoruz" diye konuştu.

Büşra Karakaş ise, İmam Hatip Ortaokulu'nun kendi okullarına geldiğini ifade ederek, "Okulun kendi mevcut öğrencisi bu okula sığmıyor. Sınıflarımız kalabalık. Okulun yarısını alınca biz tamamen mağdur duruma düştük. 100 öğrenci bir sınıfa toplandı. Bir hafta boyunca film izleyip koridorlarda dolaştık. Biz onlarla aynı okulu paylaşmayı kabul ettik. Dağdan gelip bağdakini kovmak olmaz. Biz bu okula puanla geldik. Biz sadece sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz" ifadesinde bulundu.

Yetkililerin, sorunun çözüleceği konusunda açıklama yapması üzerine öğrenciler ve veliler olaysız şekilde dağıldı. - Rize

Kaynak: AA / Yerel

Yeniköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title