Haberler

Lisanssız Güneş Elektrik Santralleri ve Dağıtım Sistemine Entegrasyonu Çalıştayı' Başladı

Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi (KCETAŞ) tarafından düzenlenen, ‘Lisanssız Güneş Elektrik Santralleri ve Dağıtım Sistemine Entegrasyonu Çalıştayı’ başladı.

Kayseri ve Civarı Elektrik Türk Anonim Şirketi (KCETAŞ) tarafından düzenlenen, 'Lisanssız Güneş Elektrik Santralleri ve Dağıtım Sistemine Entegrasyonu Çalıştayı' başladı.

Düzenlenen çalıştaya, KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, EPDK 'da görevli enerji uzmanları ve davetliler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan KCETAŞ Genel Müdürü Hidayet Atasoy, Türkiye'nin enerji kaynakları açısından fakir bir ülke olduğunu söyledi. Atasoy, "Enerjinin her türünde hemen hemen dışa bağlıyız. Sadece kömür hariçtir. Onu da potansiyelde tam olarak uygulamaya geçirmiş değiliz. Enerjide Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan beri tamamen dışa bağlı hem teknolojik olarak hem ürün olarak bir ülke konumundayız. Ama bizim gerek bürokratik gerekse özel sektör birikimimiz bu bağlılığı kriz noktasına getirmiyor. Biz kendi içimizde dengemizi kurmuş vaziyetteyiz. Önümüzde ki yıllarda, enerji üretimi ve tüketimi açısından yenilenebilir tüketici kaynakları içerisinde güneş önümüzde parlak bir fırsat olarak duruyor" dedi.

Açılışta konuşan TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni ise, 1926 yılında Atatürk'ün imzası ile kurulan bir KCETAŞ'tan bende yetişmiş olarak burada karşınızda durduğum için gurur duyuyorum. Türkiye'de hem enerji politikalarını düzgün yönetmek için gerekse yerli kaynaklarımıza yönelmek durumundayız. Bu yerli kaynaklarımızdan en önemlilerinden bir tanesi de kömürdür. Kömür santrallerine ağırlık vermeliyiz ve ülkemizin enerji konumundaki dışa bağımlılığını kurtarabilmek için hem bu yerli kaynaklara hem de yenilenebilir enerji kaynaklarına çok büyük önem vermeliyiz. Şuan kullandığımız elektriğin yüzde 45'i doğalgaz santrallerinden üretiliyor. O konuda yüzde 45 oranda dışa bağımlı durumdayız. Dışa bağımlı olmak ha bire cari açığımızda artırarak gidiyor. Bundan kurtulmak için bu yerli kaynaklarımızı mutlaka değerlendirmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

2 gün sürecek olan çalıştayda, güneş enerjisi üzerinde görüş alışverişi yapılacak. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Çepni Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title