Haberler

Lipedema Hastası Kadının Bir Bacağı 25 Kilo

Güncelleme:

Vicki Hull isimli 29 yaşındaki kadının bacakları lipedema hastalığından dolayı anormal bir şekilde büyüyor. Daily Mail'de yayınlanan habere göre Vicki'nin bacakları 25'er kilo. Bir bacağının genişliği ise 76 cm, yani 40 beden bir kadının beli kadar.

İNTİHARA BİLE KALKIŞTI

Vicki'nin bacakları 11 yaşında genişlemeye başladı. Neredeyse 20 kez doktora gitmesine rağmen doktorlar devamlı olarak kilo vermesi gerektiğini söylüyordu. Ne yapacağını bilmeyen genç kızın bacakları o kadar ağırdı ki ağrısına ve insanların onunla alay etmesine dayanamıyordu. Hatta 22 yaşındayken intihara bile kalkıştı. Sonunda gerekli incelemeleri yapan doktorlar, lipedema teşhisi koydu.

YÜRÜMEKTE OLDUKÇA ZORLANIYOR

Hastalık, Vicki'nin hayatını mahvetti. 29 yaşındaki kadın, alt tarafına gövdesinin 3 beden büyüğü pantolonlar giymek zorunda kalıyor. Yürümekte oldukça zorlanıyor çünkü yürürken bacakları birbirine sürterek kalçasında ve dizlerinde gerilim yaratıyor. Üstelik banyoya ve sandalyelere de sığmıyor.

ÇOCUK DOĞURMAMA KARARI ALDI

Vicki hastalığının genetik olduğunu ve lipedemayı daha hafif geçiren annesinden aldığını düşünüyor. Bu yüzden hastalığının kendi çocuklarında da görülmesinden korkan kadın, çocuk doğurmama kararı almış ve evlat edinmiş. Doktorların uyarısına göre, hastalığın ileri evrelerinde Vicki hareket edemez hale gelecek. Genç kadının tek umudu özel bir liposuction. Operasyonla bacaklarındaki yağ dokusu alınacak ve böylece acısı azalacak. Ancak Almanya'da yapılması gereken operasyon için 20 bin pound, yani 77 bin türk lirası.

LİPEDEMA NEDİR?

Lipedema bacaklarda ve kalçalarda anormal yağ dokusu oluşumudur. Lipedema hastalarının kalçadan ayak bileklerine kadar bacakları genişler ancak ayaklar etkilenmez. Bacaklar genellikle üşür ve çabuk morarır. Oldukça acı verici olan hastalık dizlerde de ağrıya sebep olabilir. Daha çok kadınlarda görülen hastalık genellikle ergenlikte ya da hamilelikte başlar.
Obezite hastalarında yağ depolanması daha kötü bir hal alabilir. Ancak sağlıklı beslenen insanlar da etkilenebilir ve hiç bir diyet fayda etmez. Hastalığın sebebi bilinmemekle beraber genetik olduğu düşünülüyor. Bilinen tek tedavisi ise tümescent liposuction.

Kaynak: Duygu Bay / PembeNar


Kaynak: Haberler.com / Dünya

Daily Mail Sağlık Yaşam Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title