Haberler

Lions Kulüplerinden İki Büyük Hizmet Birden

Mersin, Pirireis ve Mezitli Lions Kulüplerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri muhteşem projelerle hareketli bir hafta sonu yaşadı.

Önce ''Aktif Çınarlar'' LCIF proje desteği ve Türkiye Alzheimer Mersin Şubesi işbirliği ile ''YAŞLI YAŞAM MERKEZİ'' açılışı yapılırken daha sonra, Pirireis Lions Kulübünün öncülüğünde Mersin Büyük Şehir Belediyesi işbirliğiyle toplumda engellere olan farkındalığı ve engellilere olan empatiyi  arttırmak için ''Bizimle 5 Dakika'' sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirdiler.

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi tarafından, tamamının bağışlarla finanse edildiği, 4000m2 kapalı alanı ile 60 kişiye 24 saat hastane bakımı, 150 kişiye gündüz bakımı, 200 kişiye aktif yaşlanma birimi ve 50 kişiye evde bakım hizmeti gerçekleştirecek olan 'Yaşlı Yaşam Merkezi'nin çok amaçlı toplantı salonu, yemekhanesi, mutfak donanımı ( sanayi tipi pişirme, saklama/soğutma, havalandırma, yıkama) ve çamaşırhanesi (sanayi tipi yıkama, kurutma ve ütü) Lions Kulüpleri tarafından LCIF desteği ile sağlandı..

Bu anlamlı günde 118-U Lions Kulüpleri Federasyon Başkanı Ln. Ömer Ruhi ERYURT konuşmasında;
"Mersin Pirireis ve Mersin Mezitli Lions Kulüpleri'nin "Yaşlı Yaşam Merkezi" ne özgü geliştirdiği "Aktif Çınarlar LCIF Pojesi" kapsamında üstlendiği birimler Türkiye Alzheimer Mersin Şubesi işbirliği ile 14 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmış ve Dernek Yönetimine teslim edilerek Yaşlı Yaşam Merkezi'nde kullanıma sunulmuştur. Bu proje sadece Mersin'in, Mersinli'nin değil tüm Türkiye'nin sahip çıktığı bir proje olmuştur. Çünkü biliyoruz ki, bu proje ülkemizin dört bir yanından yüzlerce hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş ve yapılan bağışlarla güzel Mersinimize kazandırılmıştır.

Dernek başkanı Prof. Dr. Aynur Özge'nin kıymetli emekleri ve tamamı bağışlarla finanse edilen ve büyük bir dayanışma örneği ile "Yaşlı Yaşam Merkezi'nin" topluma kazandırılmasında büyük bir özveri ile çalışan tüm hayırseverleri bir kez daha kutluyor, teşekkür ediyoruz.

Alzheimer Derneği tarafından bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan merhum Genel Yönetmenimiz Zehra Gürol adına anma köşesi oluşturulmuştur. Bu vesile ile merhum Genel Yönetmenimiz Ln. Zehra Gürol'u bir kez daha anıyor Allah'tan rahmet diliyoruz''

ERYURT'un bu duygusal konuşmasından sonra görkemli açılışla ''Yaşlı Yaşam Merkezi'' hizmete açılırken daha sonra da ''Bizimle 5 Dakika'' aktivitesi gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Mezitli Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title