Haberler

    Lionel Messi'nin Kıramadığı Rekorlar!

    Dünya Kupası Şampiyonluğu | Arjantin'in tarihte iki Dünya şampiyonluğu bulunuyor fakat Lionel Messi henüz sürekli kıyaslandığı Maradona'nın yakaladığı bu başarıya ulaşamadı.

    Copa America Şampiyonluğu | İki tane finali kaybeden ve henüz Copa America'ya ulaşamayan Lionel Messi, henüz vatandaşı olduğu ülkenin kıtasındaki en büyük kupayı da kazanamadı.

    Arjantin Milli Takımı'nda en çok forma giyen isim | Lionel Messi, Javier Zanetti'ye ait 145 maçlık milli forma giyme rekoruna henüz ulaşamadı. Arjantinli süperstar şu ana dek 116 kez milli formayı giydi.

    Barcelona tarihinin en çok forma giyen oyuncusu | Lionel Messi tam 2004'ten beri Barcelona forması giyiyor fakat hala efsanevi isim Xavi Hernandez'e ait olan 767 maçlık rekoru kıramadı. Messi şu ana dek Barça formasıyla 555 kez sahaya çıktı.

    La Liga tarihinde bir maçta en çok gol atan oyuncu rekoru | Messi müthiş bir skorer ama hala henüz kıramadığı rekorlar var. Mesela ' La Liga tarihinin bir maçta en çok gol atan oyuncusu' rekoru bir maçta attıkları 7'şer golle Barçalı Kubala(1952) ve Athletic Bilbaolu Bata'ya (1931) ait.

    Lionel Messi çok iyi bir duran top kullanıcısı olabilir ama Sinisa Mihalijovic'in Lazio formasıyla Sampdoria'ya karşı 12 Aralık 1998'de yalnızca frikiklerden attığı gollerle yaptığı hat-trick bu konuda bir maçta gösterilen en iyi performans olarak futbol tarihindeki yerini koruyor.

    El Clasico'da en çok forma giyen Barcelona oyuncusu | Lionel Messi, Xavi Hernandez'in 42 kez El Clasico'da forma giyme rekorunu da henüz yakalayamadı.

    En çok Şampiyonlar Ligi Kupası kazanan oyuncu | Lionel Messi, 4 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı fakat Real Madridli Gento'nun 6 kez kazandığı bu kupayı 4 kez alarak henüz bu rekoru da kıramadı.

    En çok kupa kazanan futbolcu rekoru | Lionel Messi, Ryan Giggs'in kariyeri boyunca kazandığı kupa sayısı olan '36'yı geçemedi. Arjantinli yıldız kariyeri boyunca 30 kez farklı kulvarlarda kupa kaldırdı.

    'Pichichi' ödülü en çok alan futbolcu | La Liga'da en çok gol atan isme verilen 'Pichichi' ödülünü 3 kez kazanan Lionel Messi, bu ödülü kariyeri boyunca 6 kez kazanan Zarra'yı henüz geçemedi.

    Arka arkaya en çok penaltı atışını gole çeviren oyuncu rekoru | Şu ana dek 21 penaltıyı art arda gole çeviren Lionel Messi, kazanılan 25 penaltıyı da art arda gol yapan Ronald Koeman'ın bu rekorunu geçemedi.

    Avrupa kupalarında en çok gol atan oyuncu rekoru | Şu ana kadar Avrupa kupalarında 94 gol atan Lionel Messi, 95 gol atan Cristiano Ronaldo'nun gerisinde kaldı.

    Dünya Kupası'nda en çok gol atan oyuncu rekoru | Bulgar efsane Hristo Stoichkov, 1994 Dünya Kupası'nda attığı 6 golle, Lionel Messi'nin Dünya Kupası tarihinde geçemediği isimlerden oldu.

    En çok 'Altın Ayakkabı' ödülünü kazanan oyuncu rekoru | Cristiano Ronaldo şu ana dek 4 kez kazandığı 'Altın Ayakkabı' ödülüyle bu alanda zirvede. Lionel Messi ise şu ana dek bu ödülü 3 kez kazanarak Portekizli yıldızın gerisinde kaldı.

    Lionel Messi, Pele gibi 1000 gol barajını aşan oyunculardan olmayı henüz başaramadı.

    Kaynak: Goal.com

    Kaynak: Sporvadisi.com / Spor

    Lionel Messi La Liga Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title