Haberler

Limyra Antik Kentin Kazı Çalışmaları Sürüyor

Finike ilçesindeki kazı çalışmaları süren Limyra Antik Kenti'nin topoğrafyasının araştırıldığı bildirildi.

Finike ilçesindeki kazı çalışmaları süren Limyra Antik Kenti'nin topoğrafyasının araştırıldığı bildirildi.

Limyra Antik Kenti Kazı 2. Başkanı ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Kuban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 42 yıldır süren kazı çalışmaları kapsamında antik kent topoğrafyası araştırmasının yapılacağını söyledi.

Kazı çalışmalarında milattan önce 4. yüzyıla ait kalıntılar bulduklarını belirten Kuban, topoğrafyanın araştırılmasında, bulunan kalıntıların önemli rol oynadığına dikkati çekti.

Uzun süredir yapılan kazıların antik kentin sosyal yaşamına ait bilgilere ulaşmaya yeterli olmadığını anlatan Kuban, doğu ve batı kenti olarak ikiye ayrılan bölgede kazı çalışmaları yaptıklarını kaydetti.

Verilerin topoğrafya bilgileri açısından önemli olduğunu ifade eden Kuban, batı kapısındaki kazı çalışmalarının antik kentin gelişimi ve planlamasına ait bilgilerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olacağını vurguladı.

Kazı çalışması yürütülen alanlarda çevre kirliği olduğuna işaret eden Kuban, bu kirliliğin kazı faaliyetlerine olumsuz etkileri olduğunu ve çalışma süresi içinde kazı yapmak yerine, bir haftayı aşan çöp toplama işlemleriyle meşgul olduklarını anlattı.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title