Haberler

Limni Gölü Türkiye'nin Örnek Tabiat Parklarından Birisi Olacak

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane’nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın, Türkiye’nin örnek tabiat parklarından birisi olacağını belirterek bölgedeki konaklama sorununu kır evleriyle çözdüklerini söyledi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gümüşhane'nin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Limni Gölü Tabiat Parkı'nın, Türkiye'nin örnek tabiat parklarından birisi olacağını belirterek bölgedeki konaklama sorununu kır evleriyle çözdüklerini söyledi.

Beraberinde Gümüşhane Şube Müdürü Emel Mazlum'la birlikte Limni Gölü'nde, geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan ve yapımı devam eden 10 adet kır evi ve 1 adet ziyaretçi merkezi çalışmalarını inceledi.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Bulut, 2013 yılında 34 hektar olan alanının 72 hektara çıkarılarak buradaki kaynak değerlerin devamı niteliğindeki alanların tabiat parkı içerisine dahil edildiğini belirterek, "Hem korunan alanlarımız büyüdü hem de bu bölgenin daha fazla yatırım alabilmesi, daha nitelikli alanların ilimize kazandırılması bakımından önemli bir gelişme. Limni Gölü ilimizin en önemli kaynak değerlerinden birisidir" dedi.

Tabiat parkıyla ilgili gelişme planı ve imar planı çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Bulut, bu kapsamda gelen yoğun talepler üzerine başladıkları kır evlerini yöreye uygun mimariyle yaptıklarını söyledi.

Tesislerin Doğu Karadeniz Bölgesi'ne örnek olmasını istediklerini kaydeden Bulut, "DOKAP Eylem Planı çerçevesinde belirli noktaların turizme kazandırılması ve turistlerin sadece gelip geçmesini değil konaklayıp bu bölgenin insanlarına katkı sağlamasını ve aynı zamanda bölgemizde daha uzun süre kalmalarını sağlamak maksatlı kır evleri ihalesini 2013 yılı içerisinde yaptık. 10 adet kır evi ve 1 adet ziyaretçi merkezini bu bölgeye kuruyoruz. Aynı zamanda Limni Gölü Tabiat Parkımızın gelişme planında öngörülen kır lokantasını da yeniliyoruz. Limni Gölü Tabiat Parkı, artık bundan sonra Türkiye'nin örnek tabiat parklarından birisi olacak. Aynı zamanda konaklama tesisleriyle içindeki kaynak değerlerinin hep beraber korunacağı, korunurken de turizme hizmet edecek bir yapıya kavuşacaktır" ifadelerini kullandı.

Kır evlerinin yanı sıra Limni Gölü Tabiat Parkı'nda gölün çevresinde de bir alan düzenlemesine giriştiklerini, otoparkı düzenleyeceklerini, kır evlerinin arasına aydınlatma ve yürüyüş yollarını yapacaklarını belirten Bulut, Limni Gölü Tabiat Parkı'nın tüm bu çalışmalardan sonra modern, doğayı insanların tahrip etmeyeceği, yürüyüş parkurlarının belli olduğu, günübirlik alanlarla konaklama alanlarının birbirinden ayrıldığı bir yapıya da kavuşacağını da sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bulut Gümüşhane Türkiye Torul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title