Haberler

Lilly İlaç, Bir Kez Daha En İyiİşyerleri Arasında

Güncelleme:

Lilly, Aon Hewitt danışmanlık şirketi tarafından yapılan "En İyi İş yerleri Araştırması"nda iki yıl üst üste ilk üçe girmeyi başardı.

Dünyanın önde gelen araştırmacı ilaç şirketlerinden Lilly, Aon Hewitt danışmanlık şirketi tarafından yapılan "En İyi İş yerleri Araştırması"nda iki yıl üst üste ilk üçe girmeyi başardı.

AonHewitt danışmanlık şirketi tarafından altıncısı gerçekleştirilen 2013 yılı "En İyi İş yerleri Araştırması"nın sonuçları açıklandı. 2006 yılından bu yana Aon Hewitt tarafından yürütülen ve 48 şirketten 50 bine yakın çalışanla yapılan araştırma sonucuna göre Lilly İlaç, ilaç şirketlerinin de aralarında bulunduğu pek çok şirket içinde öne çıkarak "en iyi işyerleri"sıralamasında 2 inci oldu.

Araştırma sonuçlarına göre Türkiye genelinde çalışan bağlılığı skoru yüzde 52 olarak gerçekleşirken, Lilly'nin çalışan bağlılığı skoru yüzde 78 olarak açıklandı.

İkiyıl üst üste "En İyi İş yerleri" arasına girerek ilaç sektöründe öncü olan Lilly'nin başarısını değerlendiren Lilly İlaç Genel Müdürü Kadir Tepebaşı, "Bizim için 'iyi bir işyeri', şirketine bağlı çalışanların yaptıkları işle gurur duyduğu, yöneticilerine ve çalışma arkadaşlarına güvendiği ve birlikte çalışmaktan keyif aldığı, çalışanların kendilerini özgürce ifade edebildiği, şeffaf ve samimi bir iletişimin var olduğu bir yerdir. Bunu sağlamak için öncelikle, çalışanların bu hedefe inanmaları gerekir. Lilly olarak en büyük başarımızın, bu inançla yola çıkmak olduğunu düşünüyorum"diye konuştu.

Kadir Tepebaşı, başarıyı sadece iş hedefleriyle değil, yaratılan çalışma ortamı ve çalışan bağlılığıyla da ölçtüklerini vurgulayarak, "Şirketimiz, çalışanların sürekli olarak kendilerini geliştirebildiği, yüksek etik standartlarla başarılı iş sonuçlarına ulaşmak için bireysel liderlik göstererek sorumluluk üstlendiği ve gönüllülük projeleri aracılığıyla sosyal sorumluluk çalışmalarına katıldığı,yarattıkları değerin farkına varılıp takdir edildiği bir yerdir" diye konuştu.

Çalışanların kişisel değerlerinin şirketin değerleriyle örtüşmesinin, yüksek çalışan bağlılığı için en önemli unsurlar arasında olduğunu belirten Lilly İnsan Kaynakları Direktörü Defne Orhun ise, "Lilly'de insana saygı, dürüstlük ve mükemmellik değerlerimizden ödün vermeden çalışarak, işimizin kendisi kadar,işimizi nasıl yaptığımızı da önemsiyoruz. Bunun doğal bir sonucu olarak da,anket sonuçlarına göre çalışanlarımızın%97'si şirket değerlerimizin kendi değerleriyle örtüştüğünü ifade etmişlerdir"diye konuştu.

Liderlerini kendi içinden yetiştiren bir şirket olduklarını vurgulayan Orhun, Aon Hewitt sonuçlarındaki başarıda, çalışan bağlılığı konusunda oluşturulan kapsamlı strateji ve aksiyon planlarının yanı sıra, üst yönetimden başlayarak, tüm liderlerin,konuyu sahiplenmelerinin, sorumluluğu üstlenmelerinin ve iki yönlü samimi iletişimin son derece önemli bir rol oynadığını belirtti. Orhun, şirketin vizyonu, hedefleri ve önceliklerinin çalışanlarla açık ve sürekli bir şekilde paylaşıldığını, çalışanların kararlara dahil edildiğini ve şirketin geleceğine,yönetime ve birbirlerine güven duymalarının sağlandığını vurguladı. Orhun Lilly'yi, çalışanların değer yaratmak için yürekten bağlı şekilde çalıştığı, yaratılan değerin her zaman takdir edildiği, başarıların hep birlikte kutlandığı, eğlenerek çalışılan bir yer olarak tanımladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tepebaşı Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title