Haberler

Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 18'incisi düzenlenen Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde bu yıl 18'incisi düzenlenen Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali başladı.

18'inci Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında dün ilçe girişinden Cumhuriyet Alanı'na kadar süren festival yürüyüşü yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Yunanistan'ın Meis Adası Belediye Başkan vekili Nikos Miglis, yerli ve yabancı tatilciler, Türk ve Yunan halk oyunları ve gösteri grupları katıldığı yürüyüşte, Türk ve Yunan bayrakları taşındı. Yürüyüşe katılanlar kostümleriyle dikkati çekti.

Cumhuriyet Alanı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk ve Yunan halk oyunları ekipleri gösterilerini sundu. Festival kapsamında Milli Piyango İdaresi'nin 9 Haziran çekilişi de yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in çekilişini gerçekleştirdiği 2 milyon liralık büyük ikramiye 467840 numaralı çeyrek bilete isabet etti. Biletlerin ikisinin İstanbul'da, diğerlerinin de Ankara ve Bursa'da satıldığı belirtildi. Çekiliş kapsamında etkinliğe katılanlardan 5 kişiye LCD televizyon hediye edildi. Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, bu tür etkinlikleri yapmaktaki amaçlarının turizmi canlandırmak, Kaş, Kalkan, Patara ve yaylalarda turizmi geliştirmek olduğunu söyledi.

Meis Belediye Başkan vekili Nikos Miglis de "Kapılarımız sizlere her zaman açıktır. Kapıların hem sizde hem de bizde hep Açık kalmasını diliyorum" dedi. Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, "İnsanlarımızda var olan kasaba kültürü, insanlarımız arasında sevginin ve saygının devam etmesi, ilçemizin mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir yer halinde devam etmesi, turizmde bize istediğimizi her zaman verecektir. Çünkü yerli ve yabancı turistler de insanların mutlu olduğu, huzurlu olduğu yere gelmek isterler" diye konuştu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Kaş'ın dünya üzerinde sanatsal ve kültürel etkinliklerin yapılacağı ender yerleşik yerlerinden biri olduğunu vurguladı. Kaş'ta 7 ayrı uygarlığın yaşadığını kaydeden Başkan Türel, "Dünyada demokratik bir birliğin çıktığı topraklardayız. Demokrasiye beşiklik etmiş Kaş coğrafyası elbette kültürel etkinliklerin merkezi olmalıdır" şeklinde konuştu.

Festival kapsamında 8'inci Uluslararası Myra Fotoğraf Sergisi, el sanatları sergileri ve resim sergileri açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selami Kapankaya Menderes Türel Antalya Likya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title