Haberler

Ligde Son 3 Hafta Kala 5 Takımın Küme Düşme Endişesi Sürüyor

Güncelleme:

Belki de son dönemlerin en heyecanlı ligini yaşıyoruz. Son üç haftaya girilirken şampiyonluk, Avrupa Ligi'ne katılma ve küme düşme potasında büyük bir yarış var. T.Konya, Antalya, Trabzon, Bursaspor ve Mersin dışındaki tüm takımların ligde amacı bulunuyor. Beşiktaş ile F.Bahçe arasındaki şampiyonluk mücadelesi soluksuz sürüyor. Kartal, son üç haftaya girilirken, üç puan önde… Yani bir beraberlik hakkı var. Siyah-Beyazlılar, bu hafta TT Arena'da ezeli rakibi G.Saray ile karşılaşacak. Beşiktaş, TT Arena'da Aslan'ı hiç mağlup edemedi. F.Bahçe ise Başakşehir'e konuk olacak. Sarı-Lacivertliler, Başakşehir ile deplasmanda oynadığı 7 maçın sadece 1'ini kazanabildi. 5 mağlubiyet, 1 beraberlik aldı. Şampiyonluk düğümü bu hafta çözülebilir. Ayrıca Beşiktaş ile F.Bahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantiledi.

İKİ TAKIM DA AVRUPA'YA

Akşam'ın haberine göre; Avrupa Ligi'ne katılım konusunda da büyük bir rekabet var. Aykut Kocaman ile müthiş bir sezon geçiren Konyaspor, üçüncülüğü garantiledi. Yeşil-Beyazlılar, direkt Avrupa Ligi gruplarında yer alacak. 4.'lük ve 5.'lik için Başakşehir, Osmanlı, G.Saray, Akhisar, Kasımpaşa ve G.Birliği, büyük bir yarış içinde… Türkiye Kupası finalini büyük olasılıkla F.Bahçe ile G.Saray oynayacak. Kupayı kim alırsa alsın, ligde dördüncü ve beşinci olan takım, Avrupa Ligi'ne gidecek. Çünkü G.Saray'ın bir yıl Avrupa'dan men cezası verdi. F.Bahçe de Şampiyonlar Ligi'nde… Eğer Aslan, ligi 5. sırada bitirirse, 6. sırayı alan takım, Avrupa Ligi'ne adını yazdıracak.

TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Küme düşmemek için beş takımın kıyasıya çekişmesi var. Mersin ile birlikte iki ekip daha Süper Lig'e veda edecek. En güçlü adaylardan birisi 26 puandaki Sivasspor… Yiğidolar'ın dışında Eskişehirspor, G.Antepspor, Kayserispor ve Ç.Rizespor da tehlikeyi yakından hissediyor. Bu hafta sonu oynanacak G.Antepspor-Eskişehirspor karşılaşması belki de beş ekibin kaderini belirleyecek. Bu takımlar arasında Ç.Rizespor, daha rahat konumunda…

PUANLAR VE SON 3 MAÇ ŞU ŞEKİLDE

BAŞAKŞEHİR 50 PUAN
F.Bahçe
Eskişehir (D)
Ç.Rize

OSMANLISPOR 48 PUAN
Bursa
Beşiktaş (D)
Akhisar

G.SARAY 45 PUAN
Beşiktaş
Akhisar (D)
Kayseri

AKHİSAR BLD 45 PUAN
Kayseri
G.Saray
Osmanlı (D)

KASIMPAŞA 44 PUAN
Konya (D)
Mersin
Trabzon (D)

G.BİRLİĞİ 42 PUAN
Sivas (D)
F.Bahçe (D)
Eskişehir

Ç.RİZE 34 PUAN
Trabzon (D)
G.Antep
Başakşehir (D)

KAYSERİ 32 PUAN
Akhisar (D)
Sivas
G.Saray (D)

G.ANTEP 32 PUAN
Eskişehir
Rize (D)
Antalya

ESKİŞEHİR 29 PUAN
G.Antep (D)
Başakşehir
G.Birliği (D)

SİVAS 26 PUAN
G.Birliği
Kayseri (D)
F.Bahçe

Kaynak: Haberler.com / Spor

Başakşehir Beşiktaş Spor Haberler

500

Yorumlar (2)

Trabzon Kümeye:

iki takım puanla üçüncüsü trabzonspor otomatik küme düşürleli. eğer düşürülmezse daha bu hakemler çok dayar yer, daha otobüsler çok kurşunlanır ve yanına kalır, daha çok iftiralar olur, futbol federasyonu işi gücü bırakır bunlarla yıllarca uğraşmaya devam eder.

8
9
yanıtYanıtla
ZAZA DAYI:

eskişehir inş kayseriyi geçerde kayseriyi düşürür adamlar lige tat vermiyor

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title