Haberler

"Lig Kupası İçin Olağanüstü Efor Sarf Etmemiz Gerektiğini Biliyoruz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 9 Puanlık Dezavantajları Olduğunu Belirterek, "elimizde En Değerli Olan Lig Kupası İçin Olağanüstü Efor Sarf Etmemiz Gerektiğini Biliyoruz" Dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 9 puanlık dezavantajları olduğunu belirterek, "Elimizde en değerli olan lig kupası için olağanüstü efor sarf etmemiz gerektiğini biliyoruz" dedi.

İkinci yarı hazırlıkları için Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı ve 2 ? 1 yenildiği Yeni Malatyaspor maçının ardından Antalya'ya gelen Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, basın toplantısı düzenledi.

Kamp yapacakları MiracleOtel'in sahasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, sözlerine ikinci dönem çalışmalarını anlatarak başladı.

Aykut Kocaman, ikinci yarının ilk dönem hazırlıklarında 13 antrenman yaptıklarını dile getirerek, "Doğrusunu söylemek gerekirse sezonun ilk yarısındaki antrenman temposunun üstüne çıkarak devam ettik. Doğal olarak birkaç tane sakatlık da oldu. Uzun süreli sakatlıklar olmadı ve dün de gördüğünüz gibi tüm takım ve Güiza da Malatya'daydı. Büyük ihtimalle bugünkü idmana da tamamı katılacaktır" şeklinde konuştu.

Malatya'ya hareket etmeden önce oyuncularıyla kısa bir toplantı yaptığını kaydeden Kocaman, "İlk haftalık değerlendirme bir antrenör gözüyle bakınca son derece istekli yüksek tempolu bir görüntüleri vardı. Kendilerine de teşekkür ettim. Aynı iradeyi daha sonra göstermelerini de temenni ettim. Umarım buna devam ederler. Buna şiddetli şekilde ihtiyacımız var çünkü." ifadelerini kullandı.

22 Ocak'ta Antalyaspor ile yapacakları lig mücadelesine kadar Antalya'da olacaklarını hatırlatan Kocaman, şunları söyledi: "22 Ocak'a kadar burada kalacağız ve çift antrenmanla devam edip aynı şiddetle idmanlarımızı sürdüreceğiz. Antalyaspor maçına çok çok fazla inanıyoruz. Ben yönetim ve Fenerbahçe camiası bunun farkındayız. 9 puanlık dezavantajımıza rağmen elimizde en değerli olan lig kupası için olağanüstü efor sarf etmemiz gerektiğimi biliyoruz."

"AFFEDİLİR YANI YOK"

Aykut Kocaman, Yeni Malatyaspor maçına giderken kupada yola devam etme ihtimalinin ellerinde olmadığını bildiklerini belirtirken, yenilerek gruptan çıkamamalarının tarif edilir ve affedilir tarafının olmadığını söyledi.

Kocaman, şöyle konuştu: "Bizim kalan 2 maçımızı kazanmamız, rakiplerimizin de puan kayıpları yapması gerekiyordu. Açıkçası çok düşük olasılık olarak gözüküyordu. Maça çıkarken bu durumun yanında Malatya'da 8 ay çalıştım ama böyle buzla kaplı sahada oynamamıştım. Bu da Antalya ve Trabzon maçı öncesi sakatlık riskini ortaya koydu. Hepimizi derin ölçüde üzen bir sonuç oldu. Sıkıntılı belirleyici etkenlere rağmen bu sonucun tarif edilir, affedilir yanı yok. Taraftardan camiandan özür borcumuz var. Onlardan özür diliyorum. Fenerbahçe, durumu ne olursa olsun her maçı kazanmak için çıkar. İki lig altımızda olan takım karşısında alınan sonuç kabul edilebilir değil, affedilemez. "

"MAÇTAN SONRA BASIN TOPLANTISI YAPACAK GÜCÜ BULAMADIM"

Yeni Malatyaspor maçından sonra basın toplantısı yapmamasıyla ilgili bir soruya da Kocaman, şu yanıtı verdi: ""Maçtan sonra basın toplantısı yapmadım dünki maç ve onucu son derece moral bozucuydu. Kendimde o gücü bulamadım o nedenle basın toplantısı yapmadım. Doğrusu bu işin."

Kocaman, karşılaşmanın ardından Antalya'ya indiklerini ve havaalanında coşkulu bir taraftar grubundan karşılandıklarını hatırlatarak, "Bugün karşılamaya gelerek bizi utandıran taraftara bir özür borcumuz daha var. Bu durum anlayabilenler için son derece itici bir motivasyon kaynağı olacak" dedi.

"KUPA MAÇINDAN SONRA KARIŞIK DUYGULAR İÇİNDEYDİM"

Aykut Kocaman, maçtan sonra yaşadıklarını da anlatarak, "Kupa maçından sonra karışık duygular içindeydim. Ancak bütün sezonun en değerlisi olan şey bizim elimizde. Kupada her şey rakiplerimize bağlıydı, bizim elimizde değildi. Ancak bütün camia olarak gücümüzü artık şampiyonluğa yönlendirmek zorundayız." diye konuştu.

"ANDRE SANTOS'LA KONUŞMADIM"

Kocaman, Brezilyalı futbolcu Andre Santos'un yapmış olduğu açıklamalardan sonra kendisiyle görüşüp görüşmediği yönündeki soruya ise "Santos'la konuşma fırsatı bulmamam mümkün değil. Tüm gün birlikteyiz ancak kendisiyle açıklamaları hakkında konuşmadım. Gazetede çıkan bir haber ve bunu söylediği belirtilen bir kişi var. Ben bu işlerin peşinde koşan bir insan değilim. Benimle konuşursa kapım açık" karşılığını verdi.

"OLAĞANÜSTÜ BASKI OLDUĞU GERÇEK"

Başkan Aziz Yıldırım'ın bir televizyon kanalında yapmış olduğu, "Aykut Kocaman 2011 sonuna kadar görevinin başında; ancak kendisi baskıyı kaldırabilir mi bilemem?" yönündeki açıklamaların Kocaman'a sorulması üzerine genç teknik direktör, "Fenerbahçe'de olup üzerinizde baskı olmaması imkansız. Olağanüstü bir baskı olduğu gerçek. Fenerbahçe'de yerli çalıştırıcı olmanın da dezavantajları var, avantajları olduğu gibi. Bütün her şeyinizle ,ailenizle bu toplumda yaşıyorsunuz. Futbolun sürekli tartışıldığı kamuoyunun baskı yaratan söz ve hareketlerinden etkilenmemek de zor elbette. Ben de bunu şiddetle hissediyorum" şekline konuştu.

"TAMAMLANMIŞ GÜÇLÜ BİR KADROYA HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR"

Kocaman, transfer yapılıp yapılmayacağı yönünde de açıklamalarda bulundu. Transferle ilgili olarak 1,5 -2 aydır çalışmalarının olduğunu kaydeden Kocaman, "Üzerinde çalıştığım 4-5 oyuncu vardı. Sonuç alamadık ancak çalışmalar devam ediyor. Bir yandan da Antalyaspor ve Trabzonspor maçları çok önemli önümüzde. Kulübümüzün geleceğini etkileyecektir. Ancak bunlardan sonra 15 maç daha var ve tamamlanmış güçlü bir kadroya her zaman ihtiyaç var" diye konuştu.

"BİR OYUNCUNUN BEKLENTİLERİNİ DİLLENDİRMESİ DOĞAL"

Takım kaptanı Alex de Souza'nın kontratına yoğunlaşmasının sorulması üzerine Kocaman, şu yanıtı verdi: "Bir oyuncunun beklentilerini beyan etmesinin sakıncası yok. Bunu Alex için söylüyorum. Ama bütün oyuncular için geçerli; bunu yaparken takım performansını etkilediğini görmek üzücü olur."

Kocaman son olarak, alınan sonuçların kendisini nasıl etkilediğiyle ilgili olarak da "Robot değilim insanım. Neticiler herkes gibi beni de etkiliyor. Ama daha az etkilenmek zorundayım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli? Define faciası! İznik define olayı ne? Define ararken kaç kişi hayatını kaybetti? Lille - Aston Villa maçı hangi kanalda, saat kaçta? Lille - Aston Villa maçı CANLI İZLE! Nesrin Cavadzade'nin yeni sevgilisi kim? Kaan Yardımcı kimdir? Kaan Yardımcı kaç yaşında, nereli? Bayhan kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Bayhan kaç yaşında, nereli? Bayhan biyografisi! VAPUR SEFERLERİ İPTAL Mİ? 18 Nisan İstanbul'da vapur seferleri iptal mi edildi? Yeşim Akıncı kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Yeşim Akıncı kaç yaşında, nereli? Yeşim Akıncı biyografisi! Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title