Haberler

Lidya Prensesleri, Proje Tanıtımı Yaptı

Salihli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Lidya Prensesleri Proje Gurubu, hazırladıkları "Sardes" isimli projenin tanıtımını yaptı.

Salihli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu Lidya Prensesleri Proje Gurubu, hazırladıkları "Sardes" isimli projenin tanıtımını yaptı.

Salihli Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda tanıtımı gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına, Salihli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yıldız, İlçe Kültür Merkezi Müdürü Mehmet Bilgi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Duygu Alkız, İrem Eren, Burcugül Şen, Gizem Aydoğan, Rahime Simav, Göksel Eren, Şahin Demirer 'den oluşan grup, proje öğretmenleri Hamza Er ve Özlem Turgut ile birlikte, geçen yıl başlayan ve halen devam eden projelerinin tanıtımını yaptılar. Proje sözcüsü, Salihli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Akın Akçeltik, "İlçemiz sınırında bulunan antik kent, bizlere sadece 15-20 dakika mesafede. Yaptığımız araştırmalarda gençlerimizin büyük bir kısmının Sardes antik kenti ziyaret etmediğini gördüğümüz için, projemizi bu konuda hazırlamaya karar verdik. Buradan hareketle Salihli Kız Teknik ve

Meslek Lisesi öğrencileri olarak Lidya Prensesleri gurubunu kurduk" dedi.

AB'DEN HİBE SAĞLANDI

Akçelik, şöyle devam etti: "Sardes ismini verdiğimiz projeyi hazırladıktan sonra mali destek sağlamak için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezine (Ulusal Ajans) sunduk. Kasım 2011'de proje değerlendirme sonuçları hazırlandı. Projemize Ulusal Ajans'tan 4 bin 190 Euro hibe sağlandı. Amacımız, genç arkadaşlarımıza tarihi Sardes kentinin önemini kavratmak, tarih bilincini geliştirmek, tarihi ve kültürel mirasın önemine dikkat çekmektir. Ayrıca çevre sorunlarına vurgu yapmaktır. Projeyle başta Kız Meslek Lisesi'nden 80 öğrenci antik çağın görkemli başkenti Sardes'i ziyaret edecek. Daha sonra İMKB Teknik ve Endüstri Meslek, Sekine Evren Anadolu, Salihli Anadolu, Salihli 70.Yıl Anadolu Sağlık Meslek liselerinden 50'şer öğrenci faydalanacak. Ayrıca ilçemizde bulunan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nden 10 öğrenci, velileriyle beraber Sardes'i ziyaret edecek. Projeden toplam 300 genç yararlanacak. Kurumlarda fotoğraf sergisi de açılacak." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Şahin Aydoğan Salihli Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title