Haberler

Liderler Nerede Oy Kullanacak

Türkiye gergin geçen bir sürecin ardından yerel seçimlere gidiyor.

Türkiye gergin geçen bir sürecin ardından yerel seçimlere gidiyor. 30 Mart yani yarın Türkiye için seçim günü olacak. 52 milyon 695 bin 831 seçmenin, 194 bin 310 sandıkta oy kullanacağı seçimde il genel meclisi, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, büyükşehir belediye başkanlığı ve muhtarlar seçilecek.

Yerel seçimlerde 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00'de başlayacak ve saat 16.00'da sona erecek. Oy verme işleminin erken başlayacağı iller " Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis" olacak. Geriye kalan 49 ilde ise oy verme işlemi 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanılabilecek.

-LİDERLERİN OY KULLANACAĞI YERLER-

Yoğun güvenlik önlemlerinin de alınacağı seçimlerde Cumhurbaşkanı Gül ile siyasi parti liderlerinin oy kullanacakları yerler netleşti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya İlkokulu'nda oyunu kullanacak. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise oyunu Ankara Gölbaşı'nda verecek.

Başbakan Tayyip Erdoğan bu yıl da İstanbul'da Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'nda sandık başına gidecek.

Ankara'da oy kullanacak olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sandığı ise Çukurambar'daki Arjantin İlköğretim Okulu'nda olacak.

Ankara'da oy kullanacak liderlerden bir diğer ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli. MHP Lideri Anıttepe İlkokulu'nda sandığa gidecek.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise oyunu, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Kayapınar'da Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda verecek.

Diyarbakır'da oy verme işlemi saat 07.00'de başlayacağı için Demirtaş sandığa erken gitmesi durumunda diğer liderlere göre daha önce oyunu kullanabilecek.

-SEÇİM GÜVENLİĞİ-

Seçim güvenliği için bugün binlerce polis ve asker görevde olacak. 340 bin güvenlik personeli (jandarma, emniyet, sahil güvenlik birimleri) seçimlerin güven ve huzur ortamı içerisinde geçmesi için her türlü tedbir alırken seçim bölgelerinde sandıklara zarar gelmemesi ve vatandaşlara oy baskısını önlemek için de bir dizi tedbir alındı.

Oy kullanırken "TC kimlik numarası" büyük önem taşıyor. Oyların boşa gitmemesi için seçmenlerin oy pusulasına dikkat etmeleri gerekiyor. Üzerinde en ufak bir işaret bulunan oy pusulası geçersiz sayılacak.

Kaynak: ANKA / Güncel

Diyarbakır Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
title