Haberler

Lider Çocuklar Tarım-Hayvancılığı Öğreniyor!

Güncelleme:

İzmir İl Müdürlüğü tarafından ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlenen ''Lider Çocuk Tarım Kampı'' eğitim gezileri ile başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2010 yılında Ankara'da başlayan ve her ilde uygulanan "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinlikleri İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Seferihisar'da start aldı.

Doğru ve güvenilir gıdalar ile bilinçli beslenmenin önemine dikkat çekmek için düzenlenen proje kapsamında Bornova Ömer Seyfettin İlköğretim Okulu öğrencileri Seferihisar'da bulunan Özer Türer Koyun-Keçi Çiftliği'ni ziyaret etti. Saanen cinsi keçi ve oğlaklar ile Sakız cinsi kuzuları yakından gören minikler; Yeni doğan bölümünde minik kuzularla fotoğraf çektirdiler. Çiftliğin sağımhane kısmında Veteriner Hekim Zeynep Fırat'tan sütün üretimden sofralara geliş hikayesini dinleyen minik öğrenciler, gezinin ardından Türer AŞ Yönetim kurulu Başkanı Özer Türer ile öğle yemeği ve dondurma yediler.

Eğlenceli ve keyifli vakit geçirdiklerini söyleyen çocuklar yeni yerler gördüklerini ve yeni bilgiler edindiklerini belirtti. Kampın tekrar düzenlenmesini isteyen çocuklar bu sayede kampa diğer arkadaşlarının da katılma şansının olabileceğini ifade ederek, ''İleride tarım ve hayvancılık ile uğraşmak istiyoruz'' dediler.

GÜLDAL: ''AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİR''

Proje kapsamında gerçekleştirilen gezi hakkında açıklama yapan İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal; "İnsanların doğru ve güvenilir gıda ile beslenebilmek için günümüzde gösterdikleri özen ve itina, tarım sektörünün hayatımızdaki önemini bir kez daha arttırıyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız bu kamp sayesinde tarımsal ürünlerin hangi ortamlarda yetiştirildiğini, tükettiğimiz ürünlerin hangi süreçlerden geçerek sofralarımıza geldiğini gezerek görerek öğrenecekler" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Seferihisar İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title