Haberler

Lice ve Hani'de 26 Mahallede Sokağa Çıkma Yasağı

Güncelleme:

PKK'lı teröristlere yönelik operasyonun düzenleneceği 2 ilçede toplam 26 mahalleye sokağa çıkma yasağı getirildi.

Diyarbakır Valiliği, Hani ve Lice ilçelerinin dağlık ve ormanlık alandaki PKK'lı teröristlere operasyon düzenleneceğini belirterek, 2 ilçede toplam 26 mahallede bugün saat 05.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı konulduğunu açıkladı.

OPERASYON BAŞLATILACAK

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik Kılıboğan Tepe, Ayaz Mahallesi, Birlik - Abdil Tepe, Taşburun Mahallesi.-Güzelce Mahallesi -Döşekkaya Mahallesi arasında kalan bölgede operasyon icra edileceğini açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Hani İlçesi; Yukarı Turalı Mah., Akçayurt Mah., Kaledibi Mah., Başaklı Mah., Taşburun Mah., Güzelce Mah., Karapilyar Mah., Aşağıturalı Mah., Damlatepe Mah., Çay Mah., Horsel Mah., Mezartarlası Mah., Sıraevler Mah., Karapilyari Mah. ile Lice İlçesi; Elmadere Mah., Boyluca Mah., Ayaz Mah., Akçapınar Mah., Şenlik Mah., Tuzlaköy Mah., Şabek Komu, Ağılcık Mah., Erginköy Mah., Uysal Mah., Birlik Mah., Şakan Mah.) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 20 Kasım 2015 Cumagünü saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır.

Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

LİCE'DE 9 MAHALLEDEKİ YASAK KALKTI

Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nin 9 mahallesinde dün saat 17.00'de başlatılan sokağa çıkma yasağının bugün saat 05.00'den itibaren kaldırıldığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Lice İlçesi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik Örtülü Mah.- Arpacık Mah - SivriTepe Mah.-Bilgin Mah.-Sağlık Mah.-Bayırlı Mah- Seyrek Mah.-SilkitoMah-ve Körha Mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 19 Kasım 2015 Perşembe günü saat 17.00' den itibaren duyurulan yasaklama kararı, 20 Kasım 2015 Cuma günü saat 05.00'den itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza, kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Valiliği Taşburun Lice Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (61)

BURSA:

BARBARLIK SÜRÜOR KÜRT HALKINA KARŞI. . .

19
39
yanıtYanıtla
baltalarli:

Terorist PKK yi Kurt halki olarak kastediyorsan oyle olsun.

yanıt9
yanıt1
malatyali:

bursalı salak operasyonlar kürt halkının güvenliği için hdppk kürtlerden elini çeksin artık yeter

yanıt2
yanıt0
musti:

Fistanini giyip yardımci ol yada erkek olda facebook tan falan yaz ertesi gün göndersiler oraya korkak.

yanıt2
yanıt0
istanbul:

Kürt halkı senin gibi cahilarle uğrasmaz senin gibi cahiler bu guzelim memlekete olduğu mudetce duzelmez cahil

yanıt2
yanıt0
YILMAZ GÜNEY:

HAYIRDIRLAN SİZE FAŞİSTLER KAŞINMAYIN AYIK OLUN TEK YOL PKK BAŞKA ÇARE YOKKK BİR BİR KÖLE OLARAK YAŞAMAKTANSA BİR ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI OLARAK ÖLMEK DAHA İYİDİR

4
40
yanıtYanıtla
çermiklikarabayram:

hayırdır lan sahibinden izin aldın mı yazmak için

yanıt11
yanıt0
nokta:

Kırolar ilk Tank ve zırhlı sevkiyatı yapıldığın da gelin gelin geleceğiniz varsa göreceğiniz de var diyorlardı . . . şimdi hepsi suspus BARIŞ İstiyor :)) bu ETEKLİLER Ne kadar cahil insanlar. . . bıcı bıcı ETEKİSTAN :)

33
10
yanıtYanıtla
reis:

f16 lilarla bombalayin tek tek ne ugrasionuz alayi pkk zaten a mm kk evlatlari

20
15
yanıtYanıtla
gülsüm:

BETER OLSUNLAR İNŞALLAH

23
7
yanıtYanıtla
Tüm 61 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title