Haberler

Lice'den Kuş Sesi Yükselecek

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalı, doğaya bırakılan bıldırcınların cıvıltılarıyla şenlenecek.

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalı, doğaya bırakılan bıldırcınların cıvıltılarıyla şenlenecek.

Diyarbakır Çevre ve Kalkınma Derneği (DÇKD) ile Dicle ve Siirt üniversitelerinin veterinerlik fakülteleri iş birliğiyle, Lice'nin Uçarlı köyü mevkisinde "Doğal yaşama bıldırcın bırakma" etkinliği düzenlendi.

Ormanlık alanda belirlenen uygun noktalara yem ve su bırakılmasının ardından ilgililer, yetişkin ve çocuklardan oluşan köylülerle 150 bıldırcını doğaya saldı.

DÇKD Başkanı Mehmet Altuntop, yaptığı açıklamada, ilçe kırsalının sürekli terör olaylarıyla gündeme geldiğine işaret ederek, "Lice, bu tür etkinliklerle pek duyulmuyor. İstiyoruz ki artık Lice'den farklı sesler yükselsin. Bu ses neden kuş sesleri olmasın? Artık burada sadece çocuk ve kuş sesi duyulmasını istediğimiz için bunu yaptık." şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan İçen ise daha önce bölgede bıldırcın olduğunu duyduklarını fakat son dönemlerde bu hayvanların kalmadığını belirtti.

Köylülerin doğaya bırakılacak hayvanları avlamamaları yönünde kendilerine söz verdiklerini ifade eden İçen, bunun üzerine doğaya bıldırcın salmaya karar verdiklerini söyledi.

Saldıkları hayvanları adaptasyon süresince takip edeceklerini vurgulayan İçen, "İnşallah bu yıl bıldırcın, bir sonraki yıl keklik ondan sonra da her yıl doğaya farklı bir hayvan türünü kazandırıp, bölgedeki yaban hayvan popülasyonunu artırmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Lice Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nevzat Yıldız da etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Siirt Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title