Haberler

Lice'deki Terör Operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan 165 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda silah ve mühimmat ile uyuşturucu ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan 165 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda silah ve mühimmat ile uyuşturucu ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Şenlik bölgesi ile Hani'nin dağlık kesiminde faaliyet gösteren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını bulmak ve kanun dışı inşa edilen yapıları yıkmak amacıyla 20-22 Kasım'da arasında operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda terör örgütü mensuplarına ait 4 sığınak, mezarlıkta da bir roketatar, 4 tüfek, bir antitank roketatar mühimmatı, 3 roketatar sevk fişeği, 36 uçaksavar mühimmatı, 200 fişek, 2 gece görüş dürbünü, el yapımı patlayıcı için hazırlanmış 58 mutfak tüpü ve 165 kilogram amonyum nitrat bulunduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca insansız hava araçlarından korunmak amacıyla kullanılan 17 şemsiye ile 15 kilogram esrar ele geçirildiği kaydedildi.

Mezarlığın girişine patlayıcı tuzaklanmış

Açıklamada, sözde terörist mezarlığının çevresinde 17 mutfak tüpü ile tenekeye tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 47 makineli tüfek fişeği ve örgütü simgeleyen bez parçaları bulunduğu aktarılan açıklamada, "Mezarlığın girişinde bulunan yol üzerinde 2 patlayıcı düzeneği tespit edilmiş, patlayıcı madde imha timi tarafından düzeneklerin tamamı herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermeden etkisiz hale getirilmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Şenlik bölgesindeki sözde terörist mezarlığının, burada ele geçirilen silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı düzenekleri dikkate alındığında daha çok cephaneliği andırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

"16 tek katlı yapı ve eklentileri (mezarlara dokunulmamıştır) ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır. Yasa dışı yapıların çevresinde ve içlerinde çok sayıda silah ve mühimmat, patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendiren mutfak tüpleri, terör örgütüne ait dergi ve doküman, afiş, fotoğraf ve bez parçaları ele geçirilmiştir."

Lice'de düzenlenen terör operasyonları nedeniyle 19 ve 22 Kasım'da bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Lice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title