Haberler

Lice'deki Heykel Gerginliği

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, terör örgütü üyesinin heykeline el konulması sırasında olayların çıktığı Yolçatı köyünü ziyaret etti.

Beraberinde bir grup partili ile Yolçatı köyüne gelen Kışanak ve Sarıyıldız, heykelin kaldırıldığı yerde yaşanan olaylarla ilgili köylülerden bilgi aldı.

Olaylar sırasında hayatını kaybeden Mehdi Taşkın'ın cenazesi aralarında yakınlarının da bulunduğu bir grup tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak defnedileceği Yolçatı köyüne götürüldü.

Araçların geçişine izin verilmiyor

Öte yandan, terörist heykelinin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla Diyarbakır'ın Lice-Hani karayolunun Hani Serenköy bölgesinde, bir grup tarafından durdurulan biri otobüs, 3 araç yakıldı.

Diyarbakır-Bingöl karayolunun bazı bölümlerinde grupların bulunması nedeniyle jandarma ekipleri, güvenlik gerekçesiyle Duru mevkisinde araçların geçişine izin vermiyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Faysal Sarıyıldız Diyarbakır Yolçatı Lice Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title