Haberler

Lice'de Yolu Kapatan Göstericilere Asker Müdahale Etti

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bir grup, Ağrı ve Ceylanpınar'da çıkan olayları protesto etmek için karayoluna taşlarla barikat kurup kapattı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde bir grup, Ağrı ve Ceylanpınar'da çıkan olayları protesto etmek için karayoluna taşlarla barikat kurup kapattı. Yolu kapatan gruba askerler müdahale etti. Taşla atan eylemci gruba tazyikli su sıkılıp, gaz bombası atılırken, 25 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'ın Bingöl karayolu üzerinde bulunan Lice İlçesi'nde 7 kilometre mesafedeki Fis Ovası Mevkii'nde iddiaya göre Ağrı ve Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'ndeki seçimlerin ardından çıkan olayları protesto etmek isteyen yaklaşık 300 kişi karayolunu taşlarla barikat kurarak kapattı. Aralarında yüzleri kapalı kişilerinde bulunduğu ve basın açıklaması yapmak isteyen gruba askerler dağılmalarını istedi. Yolun kapatılması nedeniyle karayolunun her iki yönü araç trafiğine kapanırken, önlem alan askerler de bölgeye araç bırakmadı. Jandarma ekiplerinin dağılmalarını istediği grup, dağılmamakta ısrar edip taş atınca gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulunuldu. Çıkan olaylarda 25 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Müdahale sonrası eylemci grup dağıtılırken, güvenlik güçlerinin bölgedeki önlemleri devam ediyor. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title