Haberler

Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Güncelleme:

Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Ürkmez, "Bu tür eylemler ülkemizi, birlik ve beraberliğimizi bölmek içindir" dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez, Lice'de Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine ilişkin, "Bu tür eylemler ülkemizi, birlik ve beraberliğimizi bölmek içindir. Bütün bu yapılanlar aziz milletimizin birlik ve kardeşliğini zedelemeyecek aksine daha da güçlendirecektir" dedi.

Ürkmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşananların ülkenin bütünlüğünü bozmaya yönelik olduğunu söyledi.

Bu tür eylemlerle ülkenin bütünlüğünün bozulamayacağını belirten Ürkmez, şöyle konuştu:

"Güneydoğu'da açılım adı altında yürütülen görüşmelerde PKK ve yandaşları iyice yüzsüzlüğü ele almışlardır. Önce doğu ve kurtuluş savaşı kahramanı Kazım Karabekir'in ismini Ağrı sokaklarından silmeye başlamış, akabinde şehitlerimizin kanı ile sulanmış al bayrağımız Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı kışlasında bölücüler tarafından indirilmiştir. Geçmişte Kıbrıs'ta da bayrağımıza yapılan saldırıda Rum'a nasıl cevap verildiyse gerekenin burada da yapılmasını beklerdik. Bizler, Türk milletinin birliğini savunurken ülkemi paylaştırma emelinde olanlarla mücadeleye hazırız. Bu tür eylemler ülkemizi, birlik ve beraberliğimizi bölmek içindir. Bütün bu yapılanlar aziz milletimizin birlik ve kardeşliğini zedelemeyecek aksine daha da güçlendirecektir. Bölücülere çağrımız Türk Milletinin sabrını taşırmamalarını tavsiye etmekteyiz."

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Ürkmez Yalova Lice Yerel Haberler

title