Haberler

Lice'de Yaşanan Gelişmeler

Malatya'da, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösterdi Gruptakilerden bazıları, BDP İl Başkanlığı binasına taş ve şişe attı Atılan cisim sonucu başından yaralanan bir polis memuru, hastaneye kaldırıldı.

Malatya'da, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığında direkteki Türk bayrağının bir gösterici tarafından indirilmesine tepki gösteren gruptakilerden bazıları, BDP İl Başkanlığı binasına taş ve şişe attı. Atılan cisim sonucu başından yaralanan bir polis memuru, hastaneye kaldırıldı.

Kışla Caddesindeki MHP İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla PTT Meydanı'na kadar slogan atarak yürüdü.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına konuşan MHP İl Başkanı Arif Yıldız, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvetleri Komutanlığında direkteki bayrağın indirilmesinin sabırları taşırma noktasına getirdiğini belirterek, "Bayrak, Türk milleti için o kadar önemlidir ki uğrunda ölünecek değerlerden birisidir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından BDP İl Başkanlığı binasına girmek isteyen gruba, bina önünde önlem alan çevik kuvvet ekipleri izin vermedi.

Gruptakilerden bazıları, BDP İl Başkanlığı binasına taş ve şişe attı. Başına cisim isabet eden bir polis memuru, yaralandı. Yaralı polis memuru, Malatya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Çevik kuvvet ekipleri, biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalıştı. Gazdan etkilenen bazı kişiler, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye götürüldü.

MHP İl Başkanı Yıldız'ın sakinleştirmeye çalıştığı grup, daha sonra dağıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Malatya Lice Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title