Haberler

Lice'de Operasyon Sürüyor: 390 Kilo Uyuşturucu, 52 Kilo Amonyum Nitrat

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda 52 kilogram amonyum nitrat, 150 kilogram kubar esrar, 240 kilogram toz esrar ele geçirildiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda 52 kilogram amonyum nitrat, 150 kilogram kubar esrar, 240 kilogram toz esrar ele geçirildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda, bir adet el yapımı patlayıcı, bir adet av tüfeği, iki adet jeneratör, dört adet tüp, 52 kilogram amonyum nitrat, 150 kilogram kubar esrar, 240 kilogram toz esrar ile 15 litre benzin ele geçirildiği ve yerinde imha edildiği belirtildi. Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda ise bir adet SA-7 füze mühimmatı ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari Şemdinli'de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında Milan güdümlü tanksavar silahına ait bir lançer ele geçirildiği belirtildi.

Iğdır Karakoyunlu ve Ağrı Doğubayazıt'ta, güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında, bir adet tabanca, bir adet tabanca şarjörü, örgütsel doküman, bir adet telsiz frekans yükseltici kablo, bir adet günlük, çok miktarda yaşam malzemesi ve 60 ampul ağrı kesicinin ele geçirildiği ifade edildi.

Şırnak Silopi'de güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında beş elektrikli fünye, 10 kilogram amonyum nitrat ve bilyelerle güçlendirilerek küp şeklinde hazırlanmış bir adet el yapımı patlayıcı tespit edildiği ve yerinde imha edildiği kaydedildi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Hakkari Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title